Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Cinematographer
 
Born 1940, USSR
 
Died 2012

Mikhail BELIKOV

Михаил Александрович БЕЛИКОВ
Mikhaïl BELIKOV

Filmography (extracts)
 
Director
1990 - Collapse / Decay (Распад) [fiction, 102 mn]
1985 - Kak molody my byli (Как молоды мы были) [fiction, 92 mn]
1981 - Noch korotka (Ночь коротка) [fiction, 79 mn]
1979 - Skrytaya rabota (Скрытая работа) [fiction, 75 mn]
 
Writer
1990 - Collapse / Decay (Распад) by Mikhail BELIKOV [fiction, 102 mn]
1985 - Kak molody my byli (Как молоды мы были) by Mikhail BELIKOV [fiction, 92 mn]
1981 - Noch korotka (Ночь коротка) by Mikhail BELIKOV [fiction, 79 mn]
 
Cinematographer
1968 - Belye tuchi (Белые тучи)
1966 - Those Who Will Come Back, Will Love On (Кто вернется долюбит) by Leonid OSYKA [fiction, 67 mn]
1964 - Skazka o machishe-kibalchishe (Сказка о мальчише-кибальчише)
1963 - Styozhki-dorozhki (Стёжки-дорожки)

Awards :
Artiste émérite de la République d'Ukraine
lauréat des prix Ostrovski et Chevtchenko
Collapse / Decay :
Italian Senate's Gold Medal, Venice International Film Festival, Venice (Italy), 1990
Kak molody my byli :
Grand prix du festival national de l'Union soviétique à Alma-Ata, 1986

Biography
No English biography available !
 
Mikhaïl Belikov est né le 20 février 1940 à Kharkov. Il a terminé en 1963 ses études à la faculté de formation des opérateurs du VGIK (Institut national de la cinématographie) sous la direction de B. Voltchek. Il a ensuite suivi les Cours Supérieurs de formation des scénaristes et réalisateurs. Il est


Photos and videos
 
Your remarks