Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Producer
 
Born 1960 
 
 

Aleksandr KOTELEVSKY

Александр Федорович КОТЕЛЕВСКИЙ
Aleksandr KOTELEVSKI

Filmography (extracts)
 
Producer
2016 - Black water (Черная вода) by Roman KARIMOV [fiction, 118 mn]
2014 - Beglecy (Беглецы) by Rustam MOSAFIR [fiction, 95 mn]
2014 - Pacany (Пацаны) by Renat DAVLETYAROV [fiction, 100 mn]
2013 - Once (Однажды) by Renat DAVLETYAROV [fiction, full length film]
2013 - Nevidimki (Невидимки) by Sergey KOMAROV (2) [fiction]
2013 - The gift (Дар) by Sergey KARANDASHOV [fiction, 94 mn]
2013 - Vsio i srazu (Все и сразу) by Roman KARIMOV [fiction, 93 mn]
2012 - Conversation (Разговоp) by Sergey KOMAROV (2) [fiction, 80 mn]
2011 - My crazy family (Моя безумная семья) by Renat DAVLETYAROV [fiction, 90 mn]
2010 - Irony of Love (Ирония любви) by Aleksandr CHERNYAYEV , Erzhan RUSTEMBEKOV [fiction, 82 mn]
2009 - Yulenka (Юленька) by Aleksandr STRIZHENOV [fiction, 90 mn]
2009 - Noch Boytsa (Ночь бойца) by Dushan GLIGOROV [fiction, 88 mn]
2008 - Indigo (Индиго) by Roman PRYGUNOV [fiction, 100 mn]
2008 - Lovey-Dovey 2 (Любовь-Морковь 2) by Maksim PEZHEMSKY [fiction, 100 mn]
2007 - Lovey-Dovey (Любовь-Морковь) by Aleksandr STRIZHENOV [fiction, 95 mn]
2005 - Ot 180 i vyshe (От 180 и выше) by Aleksandr STRIZHENOV [fiction, 104 mn]
2002 - Kavskaya ruletka (Кавказская рулетка) by Fyodor POPOV [fiction, 83 mn]
2002 - Spartak i Kalashnikov (Спартак и Калашников) by Andrei PROSHKIN [fiction, 100 mn]

Biography
No English biography available !
 
Aleksandr Kotelevski est né le 8 mars 1960. Il est Vice-président de l’association des producteurs russes. Il a suivi une formation à L’Institut des industries alimentaires de Moscou (1984), puis à l'Académie du service de l'Etat (Академия государственной службы) (2003). La carrière cinématographique d’Alexandre Kotelevsky a commencé en 1997. Jusqu’en 2002 il a occupé le poste du vice-président de la Fondation russe de la culture. Puis de 1997 à 2002 celui de directeur général de la Fondation fédérale au soutien social et économique au cinéma russe. Depuis 2005 Aleksandr Kotelevski est directeur exécutif de la compagnie « Interfest ».

Родился 8 марта 1960 года.
Выпускник Московского технологического института пищевой промышленности (1984). Окончил Российскую академию государственной службы (2003).
В кинопроизводстве - с 1997 года. С 1997 по 2002 гг. работал вице-президентом Российского фонда культуры. С 1999 по 2002 гг. - генеральный директор Федерального фонда социальной и экономической поддержки отечественного кинематографа. В 2002-2005 гг. занимал должности заместителя Главы администрации, руководителя Представительства Ульяновской области при Правительстве РФ. С 2005 года является исполнительным директором ФГУП "Интерфест".

Your remarks