Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1915, Russia
 
Died 1984

Roman TIKHOMIROV

Роман Иринархович ТИХОМИРОВ
Roman TIKHOMIROV

Filmography (extracts)
 
Director
1969 - Prince Igor (Князь Игорь) [fiction, 105 mn]
1964 - When the Song does not end (Когда песня не кончается) [fiction, 82 mn]
1963 - A Serf Actress (Крепостная Актриса) [fiction, 101 mn]
1960 - The Queen of Spades (Пиковая Дама) [fiction, 100 mn]
1958 - Eugene Onegin (Евгений Онегин) [fiction, 108 mn]
 
Writer
1969 - Prince Igor (Князь Игорь) by Roman TIKHOMIROV [fiction, 105 mn]

Awards :
Artiste du peuple de Russie (1973)
Eugene Onegin :
Prix du festival de cinéma de l'URSS pour le travail des acteurs et la photographie en 1959.

Biography
No English biography available !
 
Né à Saratov. Diplômé en 1941 du conservatoire de Léningrad, section violon. A partir de 1945 il dirige le département violon de ce conservatoire. De 1952 à 1957 il est metteur en scène de l’Opéra de Novossibirsk et de 1962 à 1977, metteur en scène au Kirov (Léningrad).

Your remarks