Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Producer
 
Born 1939, USSR (Azerbaijan)
 
 

Rustam IBRAGIMBEKOV

Рустам ИБРАГИМБЕКОВ
Roustam IBRAGUIMBEKOV

Filmography (extracts)
 
Director
2011 - Through the Eyes of a Ghost (Глазами Призрака) [fiction]
2003 - Escape (Замыслил я побег) [fiction, TV serial, 416 mn]
1998 - The Man Who Tried (Человек, который старался) [fiction, short film]
1998 - The Family (Семья) [fiction, 94 mn]
1996 - Muzhchina dlya molodoy zhenshchniny (Мужчина для молодой женщины) [fiction, 76 mn]
1992 - Vals zolotykh teltsov (Вальс золотых тельцов) [fiction, 70 mn]
1979 - Interrogation (Допрос) [fiction, 91 mn]
 
Writer
2011 - Burnt by the Sun 3 : Citadel (Утомленные солнцем 3 : Цитадель) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 158 mn]
2010 - Burnt by the Sun 2: Exodus (Утомленные солнцем 2 : Предстояние) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 180 mn]
2008 - Birds of Paradise (Райские птицы) by Roman BALAIAN [fiction, 94 mn]
2008 - The Gift to Stalin (Подарок Сталину) by Rustem ABDRASHEV [fiction, 97 mn]
2006 - Nomad (Кочевник) by Sergey BODROV , Ivan PASSER , Talgat TEMENOV [fiction, 120 mn]
2006 - Good Bye, Southern City (Прощай, южный город) by Oleg SAFARALIEV [fiction, 90 mn]
2005 - Anna (Анна) by Yevgeni GINZBURG [fiction, 100 mn]
2004 - Bright is the Night (Ночь светла) by Roman BALAIAN [fiction, 93 mn]
2003 - Escape (Замыслил я побег) by Murad IBRAGIMBEKOV , Rustam IBRAGIMBEKOV [fiction, TV serial, 416 mn]
2001 - Serdtse medveditsy (Сердце медведицы) by Arvo IHO [fiction]
2000 - Mysteries (Мистерии) by Mikhail KALATOZISHVILI , Zurab KIPSHIDZE [fiction, 83 mn]
1999 - Vostok-Zapad (Восток-Запад) by Regis WARGNIER [fiction, 121 mn]
1998 - The Barber of Siberia (Сибирский цирюльник) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 179 mn]
1994 - Burnt by the Sun (Утомленные солнцем) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 154 mn]
1991 - Territory of Love / Close to Eden (Урга) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 120 mn]
1990 - Hitch-hiking (Автостоп) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 56 mn]
1989 - Khram vozdukha (Храм воздуха) by Rasim OJAGOV [fiction, 92 mn]
1989 - Odin dlya vsyekh (Один для всех) by Murad IBRAGIMBEKOV [fiction, 50 mn]
1987 - Drugaya zhizn (Другая жизнь) by Rasim OJAGOV [fiction, 94 mn]
1986 - Guard Me, My Talisman (Храни меня, мой талисман) by Roman BALAIAN [fiction, 74 mn]
1979 - Interrogation (Допрос) by Rustam IBRAGIMBEKOV , Rasim OJAGOV [fiction, 91 mn]
1973 - I togda ya skazal - net! (И тогда я сказал – нет!) by Pavel ARSENOV [fiction, 79 mn]
1970 - Quiet Day at War's End (Спокойный день в конце войны) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 38 mn]
1969 - White Sun of the Desert (Белое солнце пустыни) by Vladimir MOTYL [fiction, 85 mn]
1969 - V odnom yuzhnom gorode (В одном южном городе) by Eldar KULIYEV [fiction]
 
Producer
2008 - Alexander. The Neva Battle (Александр. Невская битва) by Igor KALYONOV [fiction, 104 mn]
2007 - Three Girls (Три девушки) by Murad IBRAGIMBEKOV [fiction, 85 mn]
2006 - Nomad (Кочевник) by Sergey BODROV , Ivan PASSER , Talgat TEMENOV [fiction, 120 mn]
2006 - Good Bye, Southern City (Прощай, южный город) by Oleg SAFARALIEV [fiction, 90 mn]
1992 - Duba-Duba (Дюба-Дюба) by Aleksandr KHVAN [fiction, 140 mn]
1992 - To See Paris And Then Die (Увидеть Париж и умереть) by Aleksandr PROSHKIN [fiction, 119 mn]

Biography
No English biography available !
 
Сценарист
Родился 5 февраля 1939 г. в Баку. В 1962 г. окончил Азербайджанский институт нефти и химии. В 1967 г. окончил сценарное отделение (мастерская С. Герасимова), в 1974 г. — режиссерское отделение (мастерская Л. Трауберга) ВКСР. С 1981 г. — первый секретарь правления СК Азербайджана. С 1993 г. — председатель Конфедерации СК. В 1997-1998 гг. — председатель совета МЗАО "Киноцентр". В 1999 г. организовал ежегодный МКФ "Восток—Запад" в Баку.
С 1998 г. — член Европейской киноакадемии.
Автор прозаических и драматических произведений, в т. ч. "Петля", "Женщина за зеленой дверью", "Похожий на льва", "Парк", "Дом на песке".
Премия Ленинского комсомола (1979, пьеса "Дом на песке").
Заслуженный деятель искусств Азербайджанской ССР (1976).
Орден "За заслуги перед Отечеством" III степени (1999).

Your remarks