Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actor,
Producer
 
Born 1961, USSR (Russia)
 
 

Renat DAVLETYAROV

Ренат Фаварисович ДАВЛЕТЬЯРОВ
Renat DAVLETIAROV

Filmography (extracts)
 
Director
2016 - Pure Art (Чистое искусство) [fiction, 93 mn]
2015 - The Dawns Here Are Quiet (А зори здесь тихие) [fiction, 115 mn]
2014 - Pacany (Пацаны) [fiction, 100 mn]
2013 - Once (Однажды) [fiction, full length film]
2012 - The Steel Butterfly (Стальная бабочка) [fiction, full length film]
2011 - My crazy family (Моя безумная семья) [fiction, 90 mn]
 
Writer
2015 - The Dawns Here Are Quiet (А зори здесь тихие) by Renat DAVLETYAROV [fiction, 115 mn]
2008 - Lovey-Dovey 2 (Любовь-Морковь 2) by Maksim PEZHEMSKY [fiction, 100 mn]
2007 - Lovey-Dovey (Любовь-Морковь) by Aleksandr STRIZHENOV [fiction, 95 mn]
 
Actor
2011 - Sakura Jam (Варенье из сакуры) by Yulia AUG [fiction, 85 mn]
1993 - Strelets neprikayannyy (Стрелец неприкаянный)
1992 - Menyaly (Менялы) by Georgi SHENGELIA [fiction, 93 mn]
1990 - The Gambler (Катала) by Sergey BODROV [fiction, 80 mn]
 
Producer
2016 - Pure Art (Чистое искусство) by Renat DAVLETYAROV [fiction, 93 mn]
2015 - The green carriage (Зелёная карета) by Oleg ASSADULIN [fiction, 94 mn]
2015 - The Dawns Here Are Quiet (А зори здесь тихие) by Renat DAVLETYAROV [fiction, 115 mn]
2014 - Beglecy (Беглецы) by Rustam MOSAFIR [fiction, 95 mn]
2014 - Pacany (Пацаны) by Renat DAVLETYAROV [fiction, 100 mn]
2013 - Once (Однажды) by Renat DAVLETYAROV [fiction, full length film]
2013 - Nevidimki (Невидимки) by Sergey KOMAROV (2) [fiction]
2012 - Conversation (Разговоp) by Sergey KOMAROV (2) [fiction, 80 mn]
2011 - My crazy family (Моя безумная семья) by Renat DAVLETYAROV [fiction, 90 mn]
2011 - Lovey-Dovey 3 (Любовь-морковь 3) by Sergey GINZBURG [fiction, 100 mn]
2010 - Irony of Love (Ирония любви) by Aleksandr CHERNYAYEV , Erzhan RUSTEMBEKOV [fiction, 82 mn]
2009 - Yulenka (Юленька) by Aleksandr STRIZHENOV [fiction, 90 mn]
2008 - Indigo (Индиго) by Roman PRYGUNOV [fiction, 100 mn]
2008 - Lovey-Dovey 2 (Любовь-Морковь 2) by Maksim PEZHEMSKY [fiction, 100 mn]
2007 - Lovey-Dovey (Любовь-Морковь) by Aleksandr STRIZHENOV [fiction, 95 mn]
2005 - Ot 180 i vyshe (От 180 и выше) by Aleksandr STRIZHENOV [fiction, 104 mn]
1997 - Strasti v atelye "Shakh" (Страсти в ателье "Шах") by Georgi SHENGELAIA , Georgi SHENGELIA [fiction]

Author :

Awards :
The Steel Butterfly :
Special Jury prize, Days of the russian cinema in Tunisia, Tunis / Sousse / Hammamet (Tunisia), 2013
My crazy family :
First prize, Comic Film Festival "Ulybnis, Rossiya", Moscow (Russia), 2012
The Steel Butterfly :
Special Prize, International Human Rights Film Festival, Moscow (Russia), 2012

Biography
No English biography available !
 
Renat Davletiarov est né le 16 août 1961 à Leningrad.
Renat Davletiarov a fait ses études à l'Institut polytechnique de Novgorod. Il a commencé à travailler à Mosfilm dans le département des décors. Il a été directeur de plusieurs films (Noga, 1991 - Menyaly, 1992 - Strelets neprikayannyy, 1993 etc.). Depuis 1994, il est directeur du studio de production Krug sur la base de Mosfilm.
De 1999 à 200, Directeur général du Festival international du film de Moscou (FICM)
Depuis 2010 directeur général de la Direction russe des festivals internationaux « Interfest ».
Président de l’association des producteurs russes et vice-président de la FIAPF Europe (Fédération internationale des associations de producteurs de films).
Depuis 2007 directeur et producteur général du nouveau festival international du cinéma russe « Zavtra » (Demain), renommé « 2 en 1 » en 2010.
Directeur général principal de la Semaine du cinéma russe à Paris, Berlin et New-York, et d’autres festivals et semaines de cinéma.
Producteur de films commerciaux à succès des dernières années : en 2008, son film Amour toujours 2 a conquis les salles de cinéma russes et a réuni plus de 17 millions de dollars de recettes.

Родился 16 августа 1961 года.
ФГУП "Интерфест" - Генеральный директор
Член Правления Гильдии продюсеров России
Высшее образование по специальности инженер-технолог. С 1985 по 1987 гг. работал в качестве постановщика декораций на киностудии "Мосфильм". С 1987 по 1989 гг. продолжил работу на киностудии, выполняя функции заместителя директора фильмов, а с 1989 года стал директором. С 1994 года руководил киностудией "Круг" киноконцерна "Мосфильм". В 1995 году стал исполнительным директором Московского международного кинофестиваля (ММКФ). С 1999 года до настоящего времени - генеральный директор ММКФ.
Член Правления Союза кинематографистов РФ (1999).

Your remarks