Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Writer,
Cinematographer
 
Born 1904 
 
Died 1967

Mikhail GINDIN

Михаил Ефимович ГИНДИН
Mikhaïl GUINDINE

Filmography (extracts)
 
Writer
1971 - Gdye vy, rytsari? (Где вы, рыцари?) by Leonid BYKOV [TV film, 67 mn]
1964 - Rabbit (Зайчик) by Leonid BYKOV [fiction, 87 mn]
 
Cinematographer
1965 - Lenin in Switzerland (Ленин в Швейцари) by Grigori ALEXANDROV [TV fiction, 100 mn]
1963 - Dunaevsky Melodies (Мелодии Дунаевского) by Erik PYRIEV [documentary, 77 mn]
1951 - The New China (Освобожденный Китай) by Sergey GERASIMOV [documentary]
1943 - Kutuzov (Кутузов) by Vladimir PETROV [fiction, 102 mn]
1943 - Kinokontsert k 25-letiyu Krasnoy Armii (Киноконцерт к 25-летию Красной Армии) by Sergey GERASIMOV [documentary]
1942 - Kotovsky (Котовский) by Aleksandr FAINTSIMMER [fiction, 72 mn]
1939 - In Search of Joy (В поисках радости) by Grigori ROSHAL , Vera STROEVA [fiction, 100 mn]
1936 - Convicts (Заключенные) by Yevgeni CHERVIAKOV [fiction, 95 mn]
1935 - Airtown (Аэроград) by Aleksandr DOVZHENKO [fiction, 82 mn]
1933 - Assembly Line of Death (The Goods of Squares) (Конвейер смерти) by Ivan PYRIEV [fiction, 102 mn]
1931 - Pro Belogo Bychka (Про Белого Бычка) by Aleksandr MEDVEDKIN [fiction, 10 mn]

Biography
No English biography available !
 
Родился 24 ноября 1904 года.
В кино с 1924 года.
С 1929 года работал в "Госвоенкино", сначала помощником оператора, за тем - оператором.
В 1931 году окончил операторский факультет ГИКа.
Принимал участие в съемках превомайский и октябрьских парадов, демонстраций.
Ушел из жизни в мае 1967 года.

Your remarks