Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Cinematographer
 
Born 1963 
 
 

Shandor BERKESHI

Шандор Ласлович БЕРКЕШИ
Chandor BERKECHI

Filmography (extracts)
 
Cinematographer
2016 - Harms (Хармс) by Ivan BOLOTNIKOV [fiction, 95 mn]
2016 - S like dollar, dot, J (Эс как доллар, точка, джи) by Oxana MIKHEYEVA [short film]
2015 - 14+ (14+) by Andrei ZAYTSEV [fiction, 106 mn]
2015 - Earthly Eden (Райские кущи) by Alexander PROSHKIN [fiction, 105 mn]
2015 - On the road to Berlin (Дорога на Берлин) by Sergey POPOV (2) [fiction, 82 mn]
2014 - Angels of Revolution (Ангелы революции) by Aleksey FEDORCHENKO [fiction, 113 mn]
2012 - The Fourth Dimension (Четвертое измерение) by Aleksey FEDORCHENKO [fiction, 105 mn]
2012 - Celestial wives of the Meadow Mari (Небесные жены луговых мари) by Aleksey FEDORCHENKO [fiction, full length film]
2012 - Love in USSR (Любовь в СССР) by Karen SHAKHNAZAROV [fiction, 89 mn]
2011 - Heart's Boomerang (Сердца бумеранг) by Nikolay KHOMERIKY [fiction, 96 mn]
2011 - Chronoeye (Хроноглаз) by Aleksey FEDORCHENKO [fiction, 35 mn]
2008 - The Event (Событие) by Andrei ESHPAJ jr. [fiction, 109 mn]
2008 - The Vanished Empire (Исчезнувшая империя) by Karen SHAKHNAZAROV [fiction, 105 mn]
2008 - Help Gone Mad (Сумасшедшая помощь) by Boris KHLEBNIKOV [fiction, 118 mn]
2007 - Soar (Отрыв) by Alexander MINDADZE [fiction, 85 mn]
2006 - Free Floating (Свободное плавание) by Boris KHLEBNIKOV [fiction, 105 mn]
2006 - Tanker 'Tango' (Танкер Танго) by Bakhtyar KHUDOINAZAROV [fiction, 100 mn]
2005 - Grecheskie kanikuly (Греческие каникулы) by Vera STOROZHEVA [fiction, 100 mn]
2003 - Roads to Koktebel (Коктебель) by Boris KHLEBNIKOV , Aleksey POPOGREBSKY [fiction, 100 mn]
1996 - Naukan’s Birds (Птицы Наукана) by Aleksey VAKHRUSHEV [documentary, 23 mn]

Awards :
Celestial wives of the Meadow Mari :
Best Cinematography, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2014
Best Cinematography, Open Russian Film Festival Kinotavr, Sochi (Russia), 2013

Biography
No English biography available !
 
Né le 26 décembre 1963.
Opérateur russe d'origine hongroise.
En 1995 a terminé la faculté d'opérateur du VGIK (Institut national de cinéma de Moscou).
A travaillé dans des courts métrages et des documentaires. A été connu pour son travail d'opérateur dans le film "Koktebel" en 2003.
Membre de l'Union des Cinéastes.

Родился 26 декабря 1963.
Российский кинооператор венгерского происхождения.
В 1995г. закончил, дневное отделение кинооператорского факультета ВГИКа (маст. В.Г.Чумак, В.И.Юсов, Н.А.Васильков, О.К.Арцеулов).
Снимал короткометражные и документальные ленты. Первую известность ему принесла операторская работа в фильме «Коктебель» (2003).
Член Союза Кинематографистов.

Your remarks