Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1923, USSR
 
Died 1995

Yakov SEGEL

Яков Александрович СЕГЕЛЬ
Yakov SEGUEL

Filmography (extracts)
 
Director
1986 - S neba na zemlyu (С неба на землю)
1984 - Inoplanetyanka (Инопланетянка)
1983 - Ya vas dozhdus (Я вас дождусь)
1979 - V odno prekrasnoe detstvo (В одно прекрасное детство)
1977 - Risk blagorodnoe delo (Риск благородное дело)
1973 - Kaplya v more (Капля в море)
1970 - Dve ulybki (Две улыбки)
1967 - Razbudite Muzhina! (Разбудите Мухина!)
1966 - Seraya bolezn (Серая болезнь)
1960 - Proshchaye, golubi! (Прощайте голуби!) [fiction, 97 mn]
1957 - The House I Live In (Дом, в котором я живу) [fiction, 100 mn]
1956 - Eto nachinalos tak (Это начиналось так...) [fiction, 98 mn]
 
Writer
1986 - S neba na zemlyu (С неба на землю)
1984 - Inoplanetyanka (Инопланетянка)
1983 - Ya vas dozhdus (Я вас дождусь)
1979 - V odno prekrasnoe detstvo (В одно прекрасное детство)
1977 - Risk blagorodnoe delo (Риск благородное дело)
1973 - Kaplya v more (Капля в море)
1970 - Dve ulybki (Две улыбки)
1967 - Razbudite Muzhina! (Разбудите Мухина!)
1966 - Seraya bolezn (Серая болезнь)
1960 - Proshchaye, golubi! (Прощайте голуби!) by Yakov SEGEL [fiction, 97 mn]
1956 - Eto nachinalos tak (Это начиналось так...) by Lev KULIDZHANOV , Yakov SEGEL [fiction, 98 mn]

Awards :
Artiste du peuple de la Fédération de Russie (1980)
Proshchaye, golubi! :
Prix de la FIPRESCI à Locarno, 1961

Biography
No English biography available !
 
Yakov Seguel est né le 10 mars 1923 à Rostov-sur-le-Don. Enfant, il a joué le rôle de Robert Grant dans Les Enfants du Capitaine Grant. E 1953, il a terminé des études dans la faculté de formation des réalisateurs du VGIK (Insitittut national de la cinématographie) faites sous la direction de Sergueï Guerassimov.

Your remarks