Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Actress
 
Born 1964, USSR (Russia)
 
 

Yelena SHEVCHENKO

Елена Павловна ШЕВЧЕНКО
Elena CHEVTCHENKO

Filmography (extracts)
 
Actress
2007 - The Election Day (День выборов) by Oleg FOMIN [fiction, 128 mn]
2004 - Kozha salamandry (Кожа саламандры) by Aleksey RUDAKOV [fiction, 100 mn]
2001 - The Arc (Ковчег) by Yuri KUZIN [fiction, 90 mn]
1997 - Mama ne goruy (Мама не горюй) by Maksim PEZHEMSKY [fiction, 82 mn]
1997 - Sirota kazanskaya (Сирота казанская) by Vladimir MASHKOV [fiction, 82 mn]
1991 - Armavir (Армавир) by Vadim ABDRASHITOV [fiction, 130 mn]
1991 - Black and White (Черное и белое) by Boris FRUMIN [fiction, 85 mn]

Biography
No English biography available !
 
Née le 23 octobre dans la région de Novossibirsk. En 1990 a terminé la faculté d'art dramatique de l'Institut de Théâtre de Moscou (GITIS) dans la classe de A. Gontcharov. Depuis 1990 fait partie de la troupe du théâtre Maïakovski.

Родилась 23 октября 1964 г. в Оби Новосибирской области. В 1990 г. окончила актерский факультет ГИТИСа (мастерская А. Гончарова). С 1990 г. — актриса Театра им. Маяковского. Также работает по договорам. Среди театральных работ: "Снег, недалеко от тюрьмы" (1989, Театр им. Ермоловой); "Розенкранц и Гильденстерн мертвы" (1990), "Сюжет Питера Брейгеля" (1990), "Дни нашей жизни" (1993), "Спуск с горы Морган" (2005) — Театр им. Маяковского; "Ночь нежна" (1998, Театр Луны). Источник : www.russiancinema.ru

Your remarks