Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Producer
 
Born 1957, USSR
 
 

Yelena RAISKAIA

Елена Михайловна РАЙСКАЯ
Elena RAISKAIA

Filmography (extracts)
 
Director
2003 - Drugaya zhizn (Другая жизнь) [TV serial, 520 mn]
2003 - Syperteshcha dlya neudachnika (Супертеща для неудачника)
1996 - President i evo zhenshchina (President и его женщина) [fiction, 90 mn]
1993 - Rol (Роль)
 
Writer
2012 - Odnazhdi v Rostove (Однажды в Ростове) by Konstantin KHUDIAKOV [TV serial]
2008 - Sweet May (Ласковый май) by Vladimir VINOGRADOV [fiction, 110 mn]
2003 - Drugaya zhizn (Другая жизнь) by Yelena RAISKAIA [TV serial, 520 mn]
2000 - Prezident i ego vnuchka (Президент и его внучка)
1996 - President i evo zhenshchina (President и его женщина) by Yelena RAISKAIA [fiction, 90 mn]
1995 - Ya - Russkiy soldat (Я — русский солдат) by Andrei MALYUKOV [110 mn]
1993 - Rol (Роль)
1991 - Butterflies (Бабочки) by Andrei MALYUKOV [fiction, 90 mn]
1990 - Poterpevshiy (Потерпевший) by Nikolay RIABTSEV [84 mn]
1989 - Live Broadcast (Прямая трансляция) by Oleg SAFARALIEV [fiction, 83 mn]
1988 - Vsyo normalno (Все нормально)
1984 - Manka (Манька)
1978 - My Angel (Ангел мой) by Boris TOKAREV [fiction, 28 mn]
 
Producer
1996 - President i evo zhenshchina (President и его женщина) by Yelena RAISKAIA [fiction, 90 mn]

Awards :
President i evo zhenshchina :
First prize, Honfleur Russian Film Festival, Honfleur (France), 1996
President i evo zhenshchina :
Prix Nika de la meilleure actrice 1996 (Elena Safanova)

Biography
No English biography available !
 
Elena Raïskaïa est née le 28 février 1957. Elle est diplômée de la faculté de formation des scénaristes du VGIK (Institut national de la cinématographie) où elle fut l’élève de V. Soloviev, V. Tcherny et L. Kojinova

Your remarks