Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Actor
 
Born 1934, USSR (Russia)
 
 

Alissa FREINDLIKH

Алиса Бруновна ФРЕЙНДЛИХ
Alissa FREINDLIKH

Filmography (extracts)
 
Actor
2008 - A Room and a Half (Полторы комнаты) by Andrei KHRZHANOVSKY [fiction, 125 mn]
2007 - Lights in the Stage (Свет в павильоне) by Aleksandr POZDNYAKOV [documentary, 24 mn]
2004 - Na verkhneï Maslovke (На Верхней Масловке) by Konstantin KHUDIAKOV [fiction, 115 mn]
1994 - Katya Ismaylova (Подмосковные вечера) by Valery TODOROVSKY [fiction, 96 mn]
1985 - A Simple Death (Простая смерть) by Aleksandr KAIDANOVSKY [fiction, 67 mn]
1984 - A Cruel Romance (Жестокий романс) by Eldar RIAZANOV [fiction, 145 mn]
1984 - Success (Успех) by Konstantin KHUDIAKOV [fiction, 93 mn]
1983 - Canary Cage (Клетка для канареек) by Pavel CHUKHRAY [fiction, 76 mn]
1979 - Stalker (Сталкер) by Andrei TARKOVSKY [fiction, 163 mn]
1978 - D'Artagnan i tri mushketera (Д’Артаньян и три мушкетера) by Georgi YUNGVALD-KHILKEVICH [fiction, TV serial, 220 mn]
1977 - An Office Affair (Служебный роман) by Eldar RIAZANOV [fiction, 159 mn]
1976 - The Princess and the Pea (Принцесса на горошине) by Boris RYTSAREV [fiction, 89 mn]
1974 - Agony (Агония) by Elem KLIMOV [fiction, 152 mn]
1969 - Family Bliss / Family Happiness (Семейное счастье) by Different Directors [fiction, 89 mn]
1969 - From Nothing to do (От нечего делать) by Sergey SOLOVYOV [fiction, 25 mn]
1968 - To Love (Любить) by Mikhail KALIK , Inna TUMANYAN [fiction, 74 mn]
1965 - Adventure of a Dentist (Похождения зубного врача) by Elem KLIMOV [fiction, 82 mn]
1955 - Un Unfinished story (Неоконченная повесть) by Friedrich ERMLER [fiction, 100 mn]

Awards :
A Room and a Half :
Best actress, Festival ''Cinema and literature'', Gatchina (Russia), 2010
Best actress, Honfleur Russian Film Festival, Honfleur (France), 2010
Best actress, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2009
Na verkhneï Maslovke :
Best actress, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2005

Biography
No English biography available !
 
Родилась 8 декабря 1934 года в Ленинграде, в семье известного актера Бруно Фрейндлиха.
В 1957 году окончила Ленинградский театральный институт им. А.Н.Островского.
В 1957-1961 годах - актриса Ленинградского драматического театра им. В.Ф. Комиссаржевской;
В 1961-1983 годах - актриса академического театра им. Ленсовета;
С 1983 года - в труппе БДТ им. Горького (с 1992 — им. Г.А. Товстоногова).
Народная артистка СССР (25.02.1981).

Your remarks