Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Actor
 
Born 1964, USSR (Russia)
 
 

Aleksey SEREBRIAKOV

Алексей Валерьевич СЕРЕБРЯКОВ
Alekseï SEREBRIAKOV

Filmography (extracts)
 
Actor
2015 - The Dive (Погружение) by Olga GORODETSKAYA [28 mn]
2015 - Clinch (Клинч) by Sergey PUSKEPALIS [90 mn]
2014 - Leviathan (Левиафан) by Andrei ZVIAGINTSEV [fiction, 144 mn]
2014 - |Moscow Never Sleeps (Москва никогда не спит) by Johnny O'REILLY [fiction, 104 mn]
2012 - White Guard (Белая гвардия) by Sergey SNEZHKIN [fiction, TV serial, 360 mn]
2011 - Skazka. Est ... (Сказка. Есть...) by Aleksandr BARSHAK , Yelizaveta SOLOMNA , Konstantin STATSKY [fiction, 85 mn]
2011 - Childhood FOREVER (Детство FOREVER) by Yelizaveta SOLOMNA [fiction, short film]
2011 - Gulf Stream Under The Iceberg (Гольфстрим под айсбергом) by Yevgeni PASHKEVICH [fiction, 122 mn]
2010 - Ivanov (Иванов) by Vadim DUBROVITSKY [fiction, 170 mn]
2010 - Glukhar v kino (Глухарь в кино) by Vladimir VINOGRADOV [fiction, 86 mn]
2010 - Bridge of time (Связь времён) by Aleksey KOLMOGOROV [fiction, 106 mn]
2010 - Following You (За Тобой) by Tatyana IVASHKINA [fiction, 73 mn]
2010 - Pyrammid / Russian Ponzi (ПираМММида) by Eldar SALAVATOV [fiction, 105 mn]
2009 - The Golden Mean (Золотое сечение) by Sergey DEBIZHEV [fiction, 95 mn]
2009 - The Man in My Head (Мужчина в моей голове) by Aleksey PIMANOV [fiction, 116 mn]
2008 - The Inhabited Island (Обитаемый остров) by Fyodor BONDARCHUK [fiction, 117 mn]
2008 - Four Ages Of Love (Четыре Возраста Любви ) by Sergey MOKRITSKY [fiction, 100 mn]
2007 - Konservy (Консервы) by Egor KONCHALOVSKY [fiction, 115 mn]
2007 - Freight 200 / Cargo 200 (Груз 200) by Aleksey BALABANOV [fiction, 100 mn]
2007 - Vice (Тиски) by Valery TODOROVSKY [fiction, 126 mn]
2007 - Gloss / Gloss : The Director's Cut (Глянец) by Andrei KONCHALOVSKY [fiction, 117 mn]
2007 - Apocalypse Code (Код Апокалипсиса) by Vadim SHMELYEV [fiction, 105 mn]
2007 - The Letter (Письмо) by Matvei JIVOV [fiction, 19 mn]
2006 - Junk (Жесть) by Denis NEIMAND [fiction, 110 mn]
2005 - 9th Company (9 рота) by Fyodor BONDARCHUK [fiction, 130 mn]
2005 - Blind Man's Bluff (Жмурки) by Aleksey BALABANOV [fiction, 105 mn]
2005 - Transit (Перегон) by Aleksandr ROGOZHKIN [fiction, 140 mn]
2005 - Pobeg (Побег) by Egor KONCHALOVSKY [fiction, 110 mn]
2005 - Nelegal (Нелегал) by Boris FRUMIN , Yuri LEBEDEV [TV film, 100 mn]
2003 - Antikiller-2 (Антикиллер-2) by Egor KONCHALOVSKY [fiction, 122 mn]
1994 - Hammer and Sickle (Серп и молот) by Sergey LIVNEV [fiction, 93 mn]
1993 - Ya Ivan, ty Abram (Я Иван, ты Абрам) by Yolande ZAUBERMAN [fiction, 105 mn]
1992 - I Wanted to See Angels (Я хотела увидеть ангелов) by Sergey BODROV [fiction, 85 mn]
1991 - Afghan Breakdown (Афганский излом) by Vladimir BORTKO [fiction, 140 mn]
1991 - Nude with a Hat (Обнаженная в шляпе) by Aleksandr POLYNNIKOV [TV fiction, 68 mn]
1990 - Collapse / Decay (Распад) by Mikhail BELIKOV [fiction, 102 mn]
1989 - A Casual Waltz (Случайный вальс) by Svetlana PROSKURINA [fiction, 96 mn]
1989 - Smirennoe kladbishche (Смиренное кладбище) by Aleksandr ITYGILOV [fiction, 103 mn]
1980 - The Last Escape (Последний побег) by Leonid MENAKER [fiction, 92 mn]

Awards :
Leviathan :
Best actor, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2015
Best actor, Middle East International Film Festival : MEIFF, Abu Dhabi (United Arab Emirates), 2014
There once lived a simple woman :
Best Actor in a Supporting Role, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2011

Biography
No English biography available !
 
Né à Moscou le 3 juin 1964. Artiste émérite de Russie (1998). Artiste National de Russie (16/02/2010)
A débuté au cinéma à l'âge de 13 ans. les assistants des réalisateurs Krasnopolski et Ouskov avaient choisi Alexeï pour jouer le rôle du fils d'un des héros principaux de la série télévisée très populaire "L'appel éternel".
En 1981 il a travaillé huit mois au théâtre dramatique de Syzran puis est revenu à Moscou.
En 1986 il termine la faculté d'acteur du GITIS Université d'art dramatique de Russie) (classe d'O. P. Tabakov).
De 1986 à 1991 il est acteur au studio-théâtre d'Oleg Tabakov (La Tabakerka).
Il a interprété le rôle principal dans le spectacle de Roman Vitiouk "Phèdre" au théâtre de la Taganka. Il a joué dans la comédie musicale "Metro" et dans le spectacle "Novyï".
Ces dernières années il travaille surtout pour le cinéma.

Родился 3 июня 1964 года в Москве.
Заслуженный артист России (1998).
Народный артист России (16.02.2010).
Впервые снялся в кино, когда ему было 13 лет - ассистенты режиссеров Краснопольского и Ускова выбрали Алексея на роль сына одного из главных героев в популярнейшем телевизионном фильме "Вечный зов".
В 1981 году — актёр Сызранского драматический театра, где проработал 8 месяцев, затем вернулся в Москву.
В 1986 году окончил актерский факультет ГИТИС (курс О.П.Табакова).
В 1986-1991 годах — актёр театра-студии Олега Табакова ("Табакерка").
Играл главную роль в Московском драматическом театре на Таганке в спектакле Романа Виктюка "Федра". Играл в мюзикле "Метро" и антрепризном спектакле "Новый".
В последние годы в основном занят в кино.
http://www.kino-teatr.ru

Your remarks