Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Actress
 
Born 1934, USSR (Russia)
 
Died 2014

Tatyana SAMOILOVA

Татьяна Евгеньевна САМОЙЛОВА
Tatiana SAMOILOVA

Filmography (extracts)
 
Actress
2005 - Far from Sunset Boulevard (Далеко от Сансет-бульвара) by Igor MINAIEV [fiction, 135 mn]
2004 - Moskovskaya saga (Московская сага) by Dmitriy BARSHCHEVSKY [TV serial, 1144 mn]
2000 - 24 chasa (24 часа) by Aleksandr ATANESIAN [fiction, 86 mn]
2000 - Net smerti dlya menya (Нет смерти для меня) by Renata LITVINOVA [documentary, 52 mn]
1991 - Anna Karamazova (Анна Карамазофф) by Rustam KHAMDAMOV [fiction, 123 mn]
1975 - Brillants for the Dictatofship of the Proletariat (Бриллианты для диктатуры пролетариата) by Grigori KROMANOV [fiction, 151 mn]
1974 - The Ocean (Океан) by Yuri VYSHINSKY [fiction, 89 mn]
1973 - No Way Back (Возврата нет) by Aleksey SALTYKOV [fiction, 99 mn]
1972 - Gorod na Kavkaze (Город на Кавказе) by Leonid BERDICHEVSKY [fiction, 20 mn]
1972 - Nechayannye radosti (Нечаянные радости)
1967 - Anna Karenina (Анна Каренина) by Aleksandr ZARKHY [fiction, 144 mn]
1964 - They Moved East (Они шли на восток) by Dmitriy VASILIEV [152 mn]
1961 - Alba Regia (Альба Регия) by Mihály SZEMES [fiction]
1960 - Leon Garros Is Looking for His Friend (Леон Гаррос ищет друга) by Marcello PAGLIERO [fiction, 100 mn]
1959 - The Letter That Was Never Sent (Неотправленное письмо) by Mikhail KALATOZOV [fiction, 97 mn]
1957 - The Cranes Are Flying (Летят журавли) by Mikhail KALATOZOV [fiction, 97 mn]
1955 - The Mexican (Мексиканец) by Vladimir KAPLUNOVSKI [89 mn]

Awards :
Mention spéciale au Festival de Cannes, 1958
Prix spécial pour l'ensemble de son oeuvre au Festival de Moscou, 2007
Prize for the contribution to International Cinema, Moscow International Film Festival (MIFF), Russia, 2007

Biography
No English biography available !
 
Tatiana Samoïlova est née le 4 mai 1934 à Léningrad (maintenant Saint-Pétersbourg). Elle a fait ses études au GITIC (Institut national du théâtre et des arts) de Léningrad jusqu'en 1959. Elle joue au cinéma depuis 1955 et joue en même temps dans divers théâtres.
Tatiana Samoïlova est artiste du peuple depuis 1993.

Родилась 4 мая 1934 г. в Ленинграде. В 1945-1947 гг. училась в балетной школе при Музыкальном театре им. Станиславского и Немировича-Данченко, в 1953-1956 гг. — в Театральном училище им. Щукина. В 1959 г. окончила ГИТИС. В 1958 г. — актриса Театра им. Маяковского. В 1959-1967 гг. работала по договорам. В 1967-1992 гг. — актриса Театра-студии киноактера, с 1994 г. — Театра современной пьесы.Народная артистка России (1993). Орден Почета (2009).


Photos and videos
Interview-Trailer


Photo Entsiklopedia otetchestvennogo kino

 
Your remarks