Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1921, Russia
 
 

Yuri OZEROV

Юрий Николаевич ОЗЕРОВ
Youri OZEROV

Filmography (extracts)
 
Director
1995 - Velikiy polkovodets Georgiy Zhukov (Великий полководец Георгий Жуков) [fiction, 134 mn]
1993 - Angels of Death (Ангелы смерти) [fiction, 94 mn]
1993 - Tragediya veka (Трагедия века) [documentary, TV serial, full length film]
1989 - Stalingrad (Сталинград) [fiction, 196 mn]
1985 - The Battle for Moscow (Битва за Москву) [fiction, 352 mn]
1980 - Oh Sport – You Are Peace! (О спорт, ты – мир!) [documentary, 150 mn]
1971 - Bitva za Berlin (Битва за Берлин) [fiction, 70 mn]
1971 - Ognennaya duga (Последний штурм) [fiction, 75 mn]
1970 - Liberation (Освобождение) [fiction, 477 mn]
1962 - The Long Way (Большая дорога) [fiction, 102 mn]
1958 - Kochubey (Кочубей) [fiction, 108 mn]
1955 - The Son (Сын) [fiction, 92 mn]
 
Writer
1995 - Velikiy polkovodets Georgiy Zhukov (Великий полководец Георгий Жуков) by Yuri OZEROV [fiction, 134 mn]
1989 - Stalingrad (Сталинград) by Yuri OZEROV [fiction, 196 mn]
1985 - The Battle for Moscow (Битва за Москву) by Yuri OZEROV [fiction, 352 mn]
1980 - Oh Sport – You Are Peace! (О спорт, ты – мир!) by Fyodor KHITRUK , Yuri OZEROV , Boris RYCHKOV [documentary, 150 mn]
1971 - Bitva za Berlin (Битва за Берлин) by Yuri OZEROV [fiction, 70 mn]
1971 - Ognennaya duga (Последний штурм) by Yuri OZEROV [fiction, 75 mn]
1970 - Liberation (Освобождение) by Yuri OZEROV [fiction, 477 mn]

Awards :
The Battle for Moscow :
Prix spécial à Moscou, 1986

Biography
No English biography available !
 
Youri Ozerov est né le 26 janvier 1921 à Moscou. En 1944, il est diplômé de l’Académie militaire de Frounze. En 1951 il est diplômé de la faculté de mise en scène du VGIK (Institut national du cinéma) sous la direction de I. Savtchenko. A partir de 1949, il travaille pour Mosfilm. A partir de 1979, il enseigne au VGIK .
Artiste du peuple de l’Union soviétique en 1977. Lauréat du prix de l’Etat en 1982 et du prix Lénine en 1972. Décoré dans l’ordre du mérite pour les services rendus à la Patrie en 1996.

Your remarks