Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Actor
 
Born 1910, Russia
 
Died 2002

Daniil SAGAL

Даниил Львович САГАЛ
Daniil SAGAL

Filmography (extracts)
 
Actor
1947 - Selskaya uchitelnitsa (Сельская учительница) by Mark DONSKOY [fiction, 104 mn]
1945 - The Undaunted (Непокоренные) by Mark DONSKOY [fiction, 94 mn]
1940 - The Law of Life (Закон жизни) by Boris IVANOV (2) , Aleksandr STOLPER [fiction, 96 mn]
1940 - Siberians (Сибиряки) by Lev KULESHOV [fiction, 90 mn]
1938 - The Childhood of Maxim Gorky (Детство Горького) by Mark DONSKOY [fiction, 101 mn]
1938 - The New Moscow (Новая Москва) by Aleksandr MEDVEDKIN [fiction, 100 mn]

Biography
No English biography available !
 
актер
Родился 27 октября 1910 г. в Екатеринославе (ныне — Днепропетровск). В 1931 г. окончил студию при Театре им. В. Мейерхольда. В 1931-1938 гг. — актер Театра им. В. Мейерхольда. в 1943-1989 гг. — актер Центрального театра Советской Армии.
Сталинская премия (1950, за театральную работу).
Народный артист РСФСР (1964).
Умер 18 июля 2002 г. в Москве.
Source : www.russiancinema.ru

Your remarks