Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Actress
 
Born 1936, USSR (Russia)
 
Died 2011

Ia SAVVINA

Ия Сергеевна САВВИНА
Ia SAVVINA

Filmography (extracts)
 
Actress
2007 - Listening to the Silence (Слушая тишину) by Aleksandr KASATKIN [fiction, 100 mn]
2004 - Zdrastvuy, stolitsa (Здравствуй, столица!) by Leonid MARIAGIN [fiction, 107 mn]
2003 - Bed stories (Постельные сцены) by Kirill SEREBRENNIKOV [TV film, 70 mn]
2000 - Dva tovarishcha (Два товарища) by Valery PENDRAKOVSKI [fiction, 90 mn]
1993 - Trotskiy (Троцкий)
1987 - Remember Me Like That (Запомните меня такой) by Pavel CHUKHRAY [fiction, 146 mn]
1985 - Experts Are Investigating : Midday Thief (Следствие ведут знатоки) by Vyacheslav BROVKIN [TV film, 160 mn]
1984 - Prodlis, prodlis, ocharovanye... (Продлись, продлись, очарованье...) by Yaropolk LAPSHIN [fiction, 87 mn]
1982 - Tears Dripped (Слезы капали) by Georgi DANELIYA [fiction, 89 mn]
1982 - Private Life (Частная жизнь) by Yuli RAIZMAN [fiction, 102 mn]
1979 - Garage (Гараж) by Eldar RIAZANOV [fiction, 101 mn]
1977 - Nos (Нос) by Rolan BYKOV [TV film, 64 mn]
1977 - Otrytaya kniga (Открытая книга) by Viktor TITOV [TV serial, 596 mn]
1975 - Headmaster's Diary (Дневник директора школы) by Boris FRUMIN [fiction, 78 mn]
1975 - Mayakovsky Is Laughing (Маяковский смеется) by Ideya GARANINA , Anatoli KARANOVICH , Anatoli PETROV (3) , Vladimir TARASOV , Sergey YUTKEVICH [fiction, 87 mn]
1974 - A Lovers ' Romance (Романс о влюбленных) by Andrei KONCHALOVSKY [fiction, 138 mn]
1972 - Winnie the Pooh and a day of care (Винни-Пух и день забот) by Fyodor KHITRUK , Gennadi SOKOLSKY [animation, 20 mn]
1971 - Winnie the Pooh is Going on a Visit (Винни-Пух идёт в гости) by Fyodor KHITRUK [animation, 10 mn]
1969 - Subject for a Little Story (Сюжет для небольшого рассказа) by Sergey YUTKEVICH [fiction, 86 mn]
1969 - Dear Words (Дорогие слова) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 29 mn]
1969 - Winnie Pooh (Винни-Пух) by Fyodor KHITRUK [animation, 11 mn]
1968 - Two Army Comrades (Служили два товарища) by Yevgeni KARELOV [fiction, 98 mn]
1967 - Anna Karenina (Анна Каренина) by Aleksandr ZARKHY [fiction, 144 mn]
1967 - Asia Klyachina s Love Story (История Аси Клячиной, которая любила, да не вышла замуж) by Andrei KONCHALOVSKY [fiction, 99 mn]
1965 - Someone Is Ringing, Open the Door (Звонят, откройте дверь) by Aleksandr MITTA [fiction, 79 mn]
1962 - The Sinner (Грешница) by Gavriil EGIAZAROV , Fyodor FILIPPOV [fiction, 80 mn]
1960 - The Lady With A Dog (Дама с собачкой) by Iosif KHEIFITS [fiction, 83 mn]
1960 - Krotkaya (Кроткая) by Aleksandr BORISOV [fiction, 71 mn]

Awards :
People's Artis of USSR, 1990

Biography
No English biography available !
 
Ia Savvina est née le 2 mars 1936 à Voronej.
En 1958 elle est diplômée de la faculté de journalisme de l’Université nationale de Moscou.
A partir de 1960 elle est actrice au théâtre du Mossoviet de Moscou et à partir de 1977, ele est actrice u MXAT.

Родилась 2 марта 1936 года в Воронеже.
В 1958 году окончила факультет журналистики МГУ.
С 1960 года — актриса академического театра имени Моссовета, с 1977 — актриса МХАТ имени Горького (с 1989 года — МХАТ имени А.П. Чехова).

Народная артистка РСФСР (1976).
Народная артистка СССР (06.03.1990).

Ушла из жизни 27 августа 2011 года в Москве.

Your remarks