Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Producer
 
Born 1927, USSR
 
 

Vladimir NAUMOV

Владимир Наумович НАУМОВ
Vladimir NAOUMOV

Filmography (extracts)
 
Director
2007 - Jokonda na asfalte (Джоконда на асфальте) [fiction, 114 mn]
2001 - Chasy bez strelok (Часы без стрелок) [fiction, 112 mn]
1994 - White Holiday (Белый праздник) [fiction, 101 mn]
1990 - Desyat dney bez perepiski (Десять лет без права переписки) [fiction, 103 mn]
1990 - Law (Закон) [fiction, 139 mn]
1987 - Choice (Выбор) [fiction, 142 mn]
1983 - The Shore (Берег) [fiction, 141 mn]
1980 - Teheran 43: Spy Ring (Тегеран-43) [fiction, 192 mn]
1976 - The Legend of Till Ullenspiegel (Легенда о Тиле) [fiction, 250 mn]
1970 - The Flight (Бег) [fiction, 196 mn]
1966 - Bad Joke (Скверный анекдот) [fiction, 102 mn]
1961 - Peace to the One Who Comes (Мир входящему) [fiction, 96 mn]
1958 - The Wind (Ветер) [fiction, 100 mn]
1956 - Pavel Korchagin (Павел Корчагин) [fiction, 102 mn]
1954 - Trevozhnaya molodost (Тревожная молодость) [fiction, 99 mn]
 
Writer
2010 - The Snow Falling in Russia (В России идет снег) by Natalia NAUMOVA [fiction, full length film]
2007 - Jokonda na asfalte (Джоконда на асфальте) by Vladimir NAUMOV [fiction, 114 mn]
2001 - Chasy bez strelok (Часы без стрелок) by Vladimir NAUMOV [fiction, 112 mn]
1994 - White Holiday (Белый праздник) by Vladimir NAUMOV [fiction, 101 mn]
1990 - Desyat dney bez perepiski (Десять лет без права переписки) by Vladimir NAUMOV [fiction, 103 mn]
1990 - Law (Закон) by Vladimir NAUMOV [fiction, 139 mn]
1987 - Choice (Выбор) by Vladimir NAUMOV [fiction, 142 mn]
1983 - The Shore (Берег) by Aleksandr ALOV , Vladimir NAUMOV [fiction, 141 mn]
1980 - Teheran 43: Spy Ring (Тегеран-43) by Aleksandr ALOV , Vladimir NAUMOV [fiction, 192 mn]
1976 - The Legend of Till Ullenspiegel (Легенда о Тиле) by Aleksandr ALOV , Vladimir NAUMOV [fiction, 250 mn]
1970 - The Flight (Бег) by Aleksandr ALOV , Vladimir NAUMOV [fiction, 196 mn]
1966 - Bad Joke (Скверный анекдот) by Aleksandr ALOV , Vladimir NAUMOV [fiction, 102 mn]
1961 - Peace to the One Who Comes (Мир входящему) by Aleksandr ALOV , Vladimir NAUMOV [fiction, 96 mn]
1958 - The Wind (Ветер) by Aleksandr ALOV , Vladimir NAUMOV [fiction, 100 mn]
 
Producer
2010 - The Snow Falling in Russia (В России идет снег) by Natalia NAUMOVA [fiction, full length film]
2007 - Jokonda na asfalte (Джоконда на асфальте) by Vladimir NAUMOV [fiction, 114 mn]
2004 - God loshadi - sozvezdie Skorpiona (Год лошади - созвездие Скорпиона) by Natalia NAUMOVA [fiction, 85 mn]
2001 - Chasy bez strelok (Часы без стрелок) by Vladimir NAUMOV [fiction, 112 mn]

Awards :
Peace to the One Who Comes :
Prix spécial du jury au Festival de Venise, 1961
Teheran 43: Spy Ring :
Leader à la vente des billets en 1981 : 47.5 millions de spectateurs
The Legend of Till Ullenspiegel :
Prix spécial du jury au Festival national de l'URSS, 1978
Prix de la meileures image au Festival national de l'URSS, 1978
Prix de la meileures image au Festival national de l'URSS, 1978

Biography
No English biography available !
 
Vladimir Naoumov est né à Léningrad le 6 décembre 1927. En 1952 il termine des études à la faculté de formation des réalisateurs du VGIK (Institut national de la cinématographie) où il fut l'élève de Igor Savtchenko. Il a travaillé avec le Maître sur le film Le Troisième coup (Третий удар) et a terminé avec Aleksandr Alov le dernier film de Savtchenko Taras Chevtchenko (Тарас Шевченко). C'est alors qu'a commencé une longue collaboration avec Aleksandr Alov qui allait se terminer avec la mort de ce dernier en 1983. Ils ont d'abord travaillé aux studios de Kiev avant de venir, à partir de 1947 au Mosfilm de Moscou.
Depuis 1986 Vladimir Naoumov est professeur au VGIK. Il est aussi directeur du groupement artistique Soyouz à Mosfilm.

Your remarks