Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1905, Russia
 
Died 1981

Lev ATAMANOV

Лев Константинович АТАМАНОВ
Lev ATAMANOV

Filmography (extracts)
 
Director
1977 - Kotenok po imeni gav (Котенок по имени Гав) [animation]
1975 - Ya vspominayu (Я вспоминаю...) [animation, 10 mn]
1969 - Polyot korablya privideniya (Полет корабля привидения)
1967 - Skameyka (Скамейка) [animation, 10 mn]
1961 - Klyuch (Ключ) [animation, 58 mn]
1957 - The Snow Queen (Снежная королева) [animation, 65 mn]
1955 - Pios i kot (Пес и кот) [animation, 18 mn]
1954 - The Golden Antelope (Золотая антилопа) [animation, 32 mn]
1953 - Nerazluchnye druzya (Неразлучные друзья) [fiction]
1952 - The Scarlet flower (Аленький цветочек) [animation, 42 mn]
 
Writer
1957 - The Snow Queen (Снежная королева) by Lev ATAMANOV [animation, 65 mn]

Awards :
Il fut promu Artiste du peuple de Russie en 1978
The Golden Antelope :
Special mention, Short films, Festival de Cannes, Cannes (France), 1955
The Snow Queen :
Prix du Lion d'or au festival de Venise en 1957 dans la catégorie films d'animation
Premier prix au festival de Cannes en 1958 dans la catégorie films d'animation
Prix spécial au festival de Moscou en 1958
Prix du meilleur film au festival de Londres en 1959

Biography
No English biography available !
 
Lev Atamov est un célèbre réalisateur de films d'animation.

Your remarks