Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1931, USSR
 
 

Igor MASLENNIKOV

Игорь Федорович МАСЛЕННИКОВ
Igor MASLENNIKOV

Filmography (extracts)
 
Director
2009 - Vziatki Gladki (Взятки гладки) [fiction, full length film]
2009 - Bankrot (Банкрот) [fiction]
2007 - Nochnye posetiteli (Ночные посетители)
2006 - Ruskie dengi (Русские деньги) [fiction, 110 mn]
2006 - Dyavol iz Orly (Дьявол из Орли) [fiction, TV serial, full length film]
2003 - Timur i ego kommandos (Тимур и его коммандос) [fiction, 114 mn]
2002 - Pisma k Elbe (Письма к Эльзе) [fiction]
2000 - Vospominaniya o Sherlock Holms (Воспоминания о Шерлоке Холмсе) [TV serial, full length film]
1998 - Chto skasal pokojnik (Что сказал покойник) [TV serial, 520 mn]
1995 - Zimnyaya vishnya 3 (Зимняя вишня 3) [TV fiction]
1992 - The Darkness (Тьма) [fiction, 58 mn]
1990 - The Cherry Tree - 2 (Зимняя вишня-2) [fiction, 87 mn]
1989 - Filipp Traum (Филипп Траум) [fiction, 137 mn]
1989 - Khronika Satany-mladshego (Хроника Сатаны-младшего)
1988 - Prodlenie roda (Продление рода) [fiction, 89 mn]
1986 - Priklyucheniya Sherloka Holmsa. dvadtsatyy vek nachinaetcya (Приключения Шерлока Холмса. Двадцатый век начинается) [fiction, 157 mn]
1985 - The Winter Cherry (Зимняя вишня) [fiction, 91 mn]
1983 - Priklyucheniya Sherloka Holmsa. Sokrovishcha Agry (Приключения Шерлока Холмса. Сокровища Агры)
1982 - Pikovaya dama (Пиковая дама) [fiction]
1981 - Priklyucheniya Sherloka Holmsa. Sobaka Baskerviley (Приключения Шерлока Холмса. Собака Баскервилей) [TV fiction, 154 mn]
1980 - Priklyucheniya Sherloka Kholmsa i doktora vatsona (Приключения Шерлока Колмса и доктора Ватсона) [fiction, 203 mn]
1979 - Sherlock Holmes and Docteur Watson (Шерлок Холмс и доктор Ватсон) [TV fiction, 142 mn]
1978 - Yaroslavna,Queen of France (Ярославна, королева Франции) [fiction, 98 mn]
1976 - The Sentimental Romance (Сентиментальный роман) [fiction, 97 mn]
1974 - Under a Stone Sky (Под каменным небом) [fiction, 82 mn]
1972 - Gonshchiki (Гонщики) [fiction, 81 mn]
1969 - To-morrow on the Third of April (Завтра, третьего апреля...) [fiction, 70 mn]
1967 - The Private Life Of Kuzyayev Valentin (Личная жизнь Кузяева Валентина) [fiction, 68 mn]
 
Writer
2006 - Ruskie dengi (Русские деньги) by Igor MASLENNIKOV [fiction, 110 mn]
1986 - Priklyucheniya Sherloka Holmsa. dvadtsatyy vek nachinaetcya (Приключения Шерлока Холмса. Двадцатый век начинается) by Igor MASLENNIKOV [fiction, 157 mn]
1983 - Priklyucheniya Sherloka Holmsa. Sokrovishcha Agry (Приключения Шерлока Холмса. Сокровища Агры)
1981 - Priklyucheniya Sherloka Holmsa. Sobaka Baskerviley (Приключения Шерлока Холмса. Собака Баскервилей) by Igor MASLENNIKOV [TV fiction, 154 mn]
1976 - The Sentimental Romance (Сентиментальный роман) by Igor MASLENNIKOV [fiction, 97 mn]
1972 - Gonshchiki (Гонщики) by Igor MASLENNIKOV [fiction, 81 mn]

Author :

Awards :
Artiste émérite de la Russie en 1979
Ruskie dengi :
Prix du jury de lexteurs au Festival "Littérature et cinéma" à Gatchnina, 2006

Biography
Born on October 26, 1931 in of Gorky (Nizhny Novgorod now). A graduate of the Leningrad University (1954), he worked as a journalist, editor, script-writer, author and cameraman at Leningrad TV. In 1965, he entered the Higher Film Directing Course at "Lenfilm" (G. Kozintsev’s workshop). His debut film was "Valentin Kuziayev‘s Private Life". He’s mastered many genres. He authored and filmed many TV films and serials: "The Summer in Berezhki", "Sherlock Holmes and Doctor Watson", "What Dead Man Said", "The Dark". In 1981, he founded the "Troitsky Most" Film Studio.
In 2002, Maslennikov was awarded the Russian Federation State Prize.
Source : www.filmfest.ru, 2010
 
Your remarks