Kinoglaz

 


- Stop Press


Diary of events

 

Films


Names


Film documentation

 

Links

 

L'association kinoglaz.fr




Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Cinematographer,
Editor,
Producer
 
Born 1984, USSR (Russia)
 
 

Aleksandr ABATUROV

Александр АБАТУРОВ
Aleksandr ABATOUROV

Filmography (extracts)
 
Director
2017 - The Son (Сын) [documentary, 70 mn]
2017 - Rossia v obektive fotografov (Россия в объективе фотографов) [documentary, 75 mn]
 
Writer
2017 - The Son (Сын) by Aleksandr ABATUROV [documentary, 70 mn]
 
Cinematographer
2017 - The Son (Сын) by Aleksandr ABATUROV [documentary, 70 mn]
 
Editor
2017 - The Son (Сын) by Aleksandr ABATUROV [documentary, 70 mn]
2016 - We'll Be Alright (Освобождение. Инструкция по применению) by Aleksandr_5 KUZNETSOV [documentary, 77 mn]
 
Producer
2017 - The Son (Сын) by Aleksandr ABATUROV [documentary, 70 mn]

Biography
No English biography available !
 
Alexander Abaturov est né en 1984 en Russie. Diplômé de l’Université de Gorki, il devient journaliste après ses études. En 2010, il vient en France et rejoint le Master Réalisation documentaire de Création à l’école documentaire de Lussas. En 2013, il réalise son premier film documentaire, Les Âmes Dormantes sélectionné dans de nombreux festivals et primé au Festival Cinéma du Réel (Prix de l’Institut français). Le Fils est son premier long métrage documentaire.
https://petitapetitproduction.com


Commentaries and bibliography
- « Le Fils » : tu seras un soldat, mon fils Murielle JOUDET, 2019, Le Monde
 
 
Your remarks