Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Actor
 
Born 1961, USSR (Russia)
 
 

Konstantin LAVRONENKO

Константин Николаевич ЛАВРОНЕНКО
Konstantin LAVRONENKO

Filmography (extracts)
 
Actor
2016 - Wake Me Up (Разбуди меня) by Guillaume PROTSENKO [fiction, full length film]
2016 - Klim (Клим) by Karen OGANESYAN [TV film, full length film]
2014 - Name me (Как меня зовут) by Nigina SAIFULLAEVA [fiction, 91 mn]
2014 - Territoria (Территория) by Aleksandr MELNIK [fiction, 157 mn]
2014 - Ekaterina (Екатерина) by Aleksandr BARANOV , Ramil SABITOV [TV serial]
2012 - Odnazhdi v Rostove (Однажды в Ростове) by Konstantin KHUDIAKOV [TV serial]
2010 - Everybody’s War is Different (У каждого своя война) by Zinovi ROYZMAN [fiction, TV serial, 904 mn]
2008 - Terra Nova (Новая Земля) by Aleksandr MELNIK [fiction, full length film]
2006 - Nas ne dogonish (Нас не догонишь) by Ilya SHILOVSKY [fiction, 110 mn]
2006 - The Banishment (Изгнание) by Andrei ZVIAGINTSEV [fiction, 150 mn]
2005 - Nankin Landscape (Нанкинский пейзаж) by Valery RUBINCHIK [fiction, 101 mn]
2003 - The Return (Возвращение) by Andrei ZVIAGINTSEV [fiction, 106 mn]
1998 - Sochinenie ko Dnyu Pobedy (Сочинение ко Дню Победы) by Sergey URSULIAK [fiction, 111 mn]
1985 - Eshcho lyublyu, eshcho nadeyus... (Еще люблю, еще надеюсь...) by Nikolay LYRCHIKOV [fiction, 80 mn]

Awards :
The Banishment :
Best actor, Festival de Cannes, Cannes (France), 2007

Biography
No English biography available !
 
Konstantin Lavronenko est né le 20 avril 1961 à Rostov-sur-le-Don (Russie). En 1985, il a terminé ses études à l'Ecole-studio du MXAT à Moscou. Il a commencé aussitôt une carrière d'acteur dans différents théâtres (Satiricon, Masterskaya Mirzoeva, Masterskaya Klima...)
Le premier film dans lequel Konstantin Lavrenko ait joué est le film J'aime encore, j'espère encore... de Nikolaï LYRTCHIKOV
Le film Le retour dans lequel il jouait le rôle principal, a remprté le Lyon d'or à Venise, 2003, et l'a fait connaître dans le monde entier. En 2007, il emporte le Prix du meilleur rôle au Festival de Cannes.

Родился 20 апреля 1961 года в Ростове-на-Дону.
В 1978-1979 годах учился на театральном отделении Ростовского училища искусств.
После службы в армии (1979-1981) поступил в Школу-студию МХАТ (курс А.А.Попова), которую окончил в 1985 году.
Работал в театрах «Сатирикон», «Мастерская Клима».
Заслуженный артист РФ (2009).


Photos and videos




Photo Valentina Filinskaya pour film.ru, Cannes 2007
 
Your remarks