Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Cinematographer
 
Born 1929, USSR
 
Died 1995

German LAVROV

Герман Николаевич ЛАВРОВ
Guerman LAVROV

Filmography (extracts)
 
Director
1987 - A Tale (Байка) [87 mn]
1982 - To Leave a Mark (Оставить след) [fiction, 80 mn]
1977 - Call Me to the Shining Distance (Позови меня в даль светлую) [fiction, 97 mn]
 
Cinematographer
1970 - Merry-Go-Round (Карусель) by Mikhail SHVEITSER [fiction, 88 mn]
1968 - A Member of Punitive Troop (Каратель) by Manos ZAKHARIAS [fiction, 85 mn]
1966 - July Rain (Июльский дождь) by Marlen KHUTSIEV [fiction, 109 mn]
1965 - Ordinary Fascism (Обыкновенный фашизм) by Mikhail ROMM [documentary, 138 mn]
1964 - The Big Ore (Большая руда) by Vasili ORDYNSKY [fiction, 88 mn]
1961 - Nine days of one year (Девять дней одного года) by Mikhail ROMM [fiction, 111 mn]
1960 - Desyat shagov k vostoku (Десять шагов к востоку) by Khangeldy AGAKHANOV , Viktor ZAK [fiction, 60 mn]
1958 - Safe Refuge (У тихой пристани) by Eduard ABALOV , Tamaz MELIAVA [fiction, 73 mn]

Awards :
Artiste émérite de la République de Russie1974)
Call Me to the Shining Distance :
Grand prix au Festival de Mannheim, 1977

Biography
No English biography available !
 
Guerman Lavrov est né le 8 septembre 1929 à Karoch, village de la région de Yaroslav. En 1954 il termine ses études à la faculté de formation des opérateurs du VGIK (Institut national du cinéma). En 1954 et 1955 il est assistant-opérateur à Mosfilm et à partir de 1955, opérateur. Guerman Nikolaevitch est Artiste émérite de la République de Russie depuis 1974.

Your remarks