Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1972, USSR
 
 

Yevgeni LAVRENTIEV

Евгений ЛАВРЕНТЬЕВ
Evgueni LAVRENTIEV

Filmography (extracts)
 
Director
2004 - Countdown (Личный номер) [fiction, 100 mn]
2004 - Mechtat ne vredno (Мечтать не вредно) [fiction, 90 mn]
2001 - Afera (Афера) [fiction, 87 mn]
 
Writer
2004 - Countdown (Личный номер) by Yevgeni LAVRENTIEV [fiction, 100 mn]
2004 - Mechtat ne vredno (Мечтать не вредно) by Yevgeni LAVRENTIEV [fiction, 90 mn]
2001 - Afera (Афера) by Yevgeni LAVRENTIEV [fiction, 87 mn]

Biography
No English biography available !
 
Evgueni Lavrentiev est né à Moscou le 6 septembre 1972. Il a fait ses études à la faculté d’économie de l’Université de Moscou. Puis il est entré aux Cours Supérieurs de réalisateurs (Высшие режиссерские курсы) dans la classe de Vladimir Motyl (Владимир Мотыль). Après avoir terminé ses études, il a commencé à travailler pour une chaîne de télévision à Moscou. En 2001, il a fait ses débuts dans le cinéma avec le film Une аffaire (Афера), après lequel le producteur général de Top Line Production, Sergueï Gribkov (Сергей Грибков), lui a proposé une collaboration. En 2004 Lavrentiev à tourné le film à grand budget Compte à rebours (Личный номер), qui a eu beaucoup de succès au box-office.


Commentaries and bibliography
- Evgenii Lavrent'ev, Countdown [Lichnyi nomer] (2004) , David MACFADYEN, 2005, kinokultura.com
 
 
Your remarks