Kinoglaz

 


- Stop Press


Diary of events

 

Films


Names


Film documentation

 

 

L'association kinoglaz.fr




Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Writer
 
Born 1883, Russia
 
Died 1959

Lev GOLDENWEIZER

Лев Владимирович ГОЛЬДЕНВЕЙЗЕР
Lev GOLDENWEIZER

Filmography (extracts)
 
Writer
1929 - God of war (Бог войны) by Yefim DZIGAN [fiction, 70 mn]

Other films
1932 — «Ещё двенадцать» "Encore douze" "Still twelve"
1930 — «Огненный рейс» "Le voyage enflammé"
1926 — «Крестовик» (Совкино, 3-я фабрика) "L'araignée" "Garden-spider"
1926 — «Случай на мельнице» "Un crime au moulin"

Biography
No English biography available !
 
Dramaturge et écrivain russe et soviétique, scénariste, traducteur, metteur en scène de théâtre. Cousin du pianiste Alexandre B. Goldenweiser. Il fut arrêté trois fois et passa en tout dix ans au Goulag.

Русский советский драматург, киносценарист, прозаик, переводчик, театральный режиссёр. Двоюродный брат пианиста А. Б. Гольденвейзера. Три раза арестовывался, в общей сложности отсидел в ГУЛАГе более 10 лет.

Your remarks