Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Producer
 
Born 1936, USSR (Ukraine)
 
Died 2001

Savva KULISH

Савва Яковлевич КУЛИШ
Savva KOULICH

Filmography (extracts)
 
Director
1994 - Zheleznyy zanaves (Железный занавес) [fiction, 241 mn]
1988 - Tragedy in the Rock Style Rock Style (Трагедия в стиле рок) [167 mn]
1979 - The Take-Off (Взлет) [139 mn]
1968 - The Low Season (Мертвый сезон) [fiction, 138 mn]
 
Writer
1994 - Zheleznyy zanaves (Железный занавес) by Savva KULISH [fiction, 241 mn]
1988 - Tragedy in the Rock Style Rock Style (Трагедия в стиле рок) by Savva KULISH [167 mn]
 
Producer
1999 - Lyubov k otecheskim grobam (Любовь к отеческим гробам) by Vladimir MENSHOV [documentary, 26 mn]
1994 - Zheleznyy zanaves (Железный занавес) by Savva KULISH [fiction, 241 mn]

Awards :
The Low Season :
Prix du meilleur film au 4-me Festival du film à Minsk, Bielorussie, URSS en 1970 (4-й ВКФ)
Prix du meilleur film, meilleur réalisateur et meilleur rôle masculin pour Donatas Banionis au Festival du film d’aventures à Sofia, Bulgarie, 1969

Biography
No English biography available !
 
режиссер, продюсер
Родился 17 октября 1936 г. в Одессе. В 1959 г. окончил операторский факультет ВГИКа (мастерская Л. Косматова).
В 1965 г. — режиссер-стажер на съемках фильма М. Ромма "Обыкновенный фашизм". В 1966-1968 гг. учился на режиссерском факультете Театрального училища им. Щукина (мастерская Б. Захавы). Ставил спектакли в московских театрах. Работал режиссером на радио; оператором на к/с "Мосфильм", с 1969 г. — режиссер-постановщик к/с "Мосфильм". С 1986 г. вел режиссерскую мастерскую во ВГИКе. С 1992 г. — президент Московской гильдии кинорежиссеров. С 1996 г. — президент КФ "Окно в Европу" в Выборге.
Народный артист России (1995).
Умер 9 июня 2001 г.

Source : russiancinema.ru

Your remarks