Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actor
 
Born 1943, USSR
 
Died 1994

Viktor ARISTOV

Виктор Федорович АРИСТОВ
Viktor ARISTOV

Filmography (extracts)
 
Director
1994 - Rain in the Ocean (Дожди в океане) [fiction, 76 mn]
1990 - Satan (Сатана) [fiction, 108 mn]
1988 - It's Hard For the First Hundred Years (Трудно первые сто лет) [fiction, 138 mn]
1985 - Gunpowder (Порох) [fiction, 92 mn]
1980 - A Reed in the Wind (Тростинка на ветру) [fiction, 149 mn]
1978 - Brothers-in-Law (Свояки) [fiction, 29 mn]
 
Writer
1994 - Rain in the Ocean (Дожди в океане) by Viktor ARISTOV , Yuri MAMIN [fiction, 76 mn]
1990 - Satan (Сатана) by Viktor ARISTOV [fiction, 108 mn]
1985 - Gunpowder (Порох) by Viktor ARISTOV [fiction, 92 mn]
1979 - The Wife Has Left (Жена ушла) by Dinara ASANOVA [fiction, 91 mn]
 
Actor
1991 - The Defektor (Невозвращенец) by Sergey SNEZHKIN [fiction, 123 mn]
1989 - The Asthenic Syndrome (Астенический синдром) by Kira MURATOVA [fiction, 156 mn]
1987 - Change of Fortune (Перемена участи) by Kira MURATOVA [fiction, 109 mn]
1983 - Among Grey Stones (Среди Серых Камней) by Kira MURATOVA [fiction, 88 mn]
1980 - Priklyucheniya Sherloka Kholmsa i doktora vatsona (Приключения Шерлока Колмса и доктора Ватсона) by Igor MASLENNIKOV [fiction, 203 mn]
1978 - Getting to Know the Big Wide World (Познавая Белый Свет) by Kira MURATOVA [fiction, 79 mn]

Awards :
Satan :
Silver Bear, Berlin International Film Festival : Berlinale, Berlin (Germany), 1991
Rain in the Ocean :
Prix spécial du jury au Festival Kinoshock, Anapa, 1994 Prix Nika du meilleur son, 1994

Biography
No English biography available !
 
Victor Aristov (dont le véritable nom était Arestov) est né le 9 juin 1943 en Kirghisie. En 1968, il termine des études par correspondance à la faculté de formation des réalisateurs de l'Institut du théâtre, de la musique et du cinéma de Léningrad.
En tant qu'assistant-réalisateur ou second réalisateur, Victor Arestov a travaillé avec Ili Averbakh, Alexeï Guerman, Sergueï Mikaelian et Yossef Kheïfits. Il a mené parallèlement une carrière d'acteur. Il a réalisé quelques courts métrages et scénarios avant de devenir célèbre par son film La Poudre qui évoque la dernière guerre mondiale. Son film Satan obtint l'Ours d'argent au festival de Berlin en 1991. Il est décédé en tournant Pluies sur l'océan qui fut terminé par Youri Mamine.

Your remarks