Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Actor,
Producer
 
Born 1966, USSR
 
 

Egor KONCHALOVSKY

Егор КОНЧАЛОВСКИЙ
Egor KONTCHALOVSKI
Also : MIKHALKOV-KONTCHALOVSKI

Filmography (extracts)
 
Director
2010 - Vozvrashchenie v "A" (Возвращение в «А») [fiction, 116 mn]
2009 - Our Masha (Наша Маша и Волшебный орех) [animation, 72 mn]
2008 - Nasha Masha v Zemlianichnoy strane (Наша Маша в Земляничной стране) [animation, 85 mn]
2007 - Konservy (Консервы) [fiction, 115 mn]
2007 - Krakatuk (Кракатук) [animation, 85 mn]
2005 - Pobeg (Побег) [fiction, 110 mn]
2003 - Antikiller-2 (Антикиллер-2) [fiction, 122 mn]
2002 - Antikiller (Антикиллер) [fiction, 111 mn]
1999 - Zatvornik (Затворник) [fiction, 90 mn]
 
Actor
2010 - Moscow, I love you (Москва, я люблю тебя!) by Different Directors [fiction, 110 mn]
2007 - Konservy (Консервы) by Egor KONCHALOVSKY [fiction, 115 mn]
2005 - Pobeg (Побег) by Egor KONCHALOVSKY [fiction, 110 mn]
2002 - Antikiller (Антикиллер) by Egor KONCHALOVSKY [fiction, 111 mn]
 
Producer
2012 - Mon coeur - Astana (Сердце мое – Астана) by Different Directors [fiction, 102 mn]
2009 - Obyekt N°1 (Объект №1) by Murad IBRAGIMBEKOV [fiction, 5 mn]
 
Co-Director
2012 - Mon coeur - Astana (Сердце мое – Астана) by Different Directors [fiction, 102 mn]
2010 - Moscow, I love you (Москва, я люблю тебя!) by Different Directors [fiction, 110 mn]

Awards :
Zatvornik :
First prize, Honfleur Russian Film Festival, Honfleur (France), 2000

Biography
No English biography available !
 
Egor Mikhalkov-Kontchalovski (dit Kontchalovski) né en 1966, est le fils de Andreï Kontchalovski. Il est diplômé en 1990 de l'École St. Clares d'Oxford et en 1991 du Collège des affaires de Kensington. Il a passé une maîtrise d'histoire de l'art à l'université de Cambridge où il est devenu spécaliste de Dürer et Rembrandt. Il est co-propriétaire des studios "PS-NVC". Il a réalisé plus de 120 films publicitaires. En 2000 il a tourné son premier long métrage Reclus ( Затворник ) qui fut primé au festival de Honfleur en 2000.


Commentaries and bibliography
- Egor Mikhalkov-Konchalovskii : Our Masha (Nasha Masha i volshebnyi oreshek, 2009) , Erin ALPERT, 2010, kinokultura.com
- Egor Konchalovskii, Flight [Pobeg] (2005) , Seth GRAHAM, 2005, kinokultura.com
- Egor Konchalovskii: Antikiller 2 (2003) , Yelena PROKHOROVA, 2004, kinokultura.com
- Egor Konchalovskii: Antikiller (2002) , Alexander PROKHOROV, 2004, kinokultura.com
 
 
Your remarks