Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Actor
 
Born 1947, USSR (Russia)
 
 

Vladimir ILIN

Владимир Адольфович ИЛЬИН
Vladimir ILINE

Filmography (extracts)
 
Actor
2018 - The Coach (Тренер) by Danila KOZLOVSKY [fiction, 138 mn]
2017 - Spacewalkers (Время первых) by Dmitriy KISELEV [fiction, 140 mn]
2017 - Light up (Жги) by Kirill PLETNYOV [fiction, full length film]
2017 - My best friend (Мой лучший друг) by Elina SUNI [fiction, 142 mn]
2016 - Jili byli my (Жили были мы) by Anna CHERNAKOVA [fiction, 98 mn]
2014 - The Fool (Дурак) by Yuri BYKOV [fiction, 116 mn]
2012 - White Tiger (Белый тигр) by Karen SHAKHNAZAROV [fiction, 104 mn]
2012 - Love in USSR (Любовь в СССР) by Karen SHAKHNAZAROV [fiction, 89 mn]
2012 - The Iron Ivan (Поддубный) by Gleb ORLOV [124 mn]
2011 - Vysotsky. Thanks God I Am Alive (Высоцкий. Спасибо, что живой) by Pyotr BUSLOV [fiction, 132 mn]
2011 - Burnt by the Sun 3 : Citadel (Утомленные солнцем 3 : Цитадель) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 158 mn]
2011 - White Loaves (Калачи) by Nurbek EGEN [fiction, 84 mn]
2011 - Okhota na printsessu (Охота на принцессу) by Svetlana DRUZHININA [fiction, full length film]
2010 - Burnt by the Sun 2: Exodus (Утомленные солнцем 2 : Предстояние) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 180 mn]
2010 - Ivanov (Иванов) by Vadim DUBROVITSKY [fiction, 170 mn]
2009 - Taras Bulba (Тарас Бульба. Запорожская сечь) by Vladimir BORTKO [fiction, 100 mn]
2009 - Ward N°6 (Палата №6) by Karen SHAKHNAZAROV [fiction, 83 mn]
2009 - Black Sheep (Черный баран) by Roman KHRUSHCH [fiction, 87 mn]
2008 - The Vanished Empire (Исчезнувшая империя) by Karen SHAKHNAZAROV [fiction, 105 mn]
2008 - Plus One (Плюс Один) by Oxana BYCHKOVA [fiction, 96 mn]
2008 - Vivat, Anna! (Виват, Анна!) by Svetlana DRUZHININA [fiction, 150 mn]
2006 - The Rabbit over the Void (Заяц над бездной) by Tigran KEOSAYAN [fiction, 97 mn]
2005 - Turkish Gambit (Турецкий гамбит) by Djanik FAIZIEV [fiction, 132 mn]
2005 - Doktor Zhivago (Доктор Живаго) by Aleksandr PROSHKIN [fiction, 484 mn]
2004 - Remote Access (Удаленный доступ) by Svetlana PROSKURINA [fiction, 85 mn]
2003 - The Death of the Young Emperor (Смерть юного императора) by Svetlana DRUZHININA [fiction, 111 mn]
2000 - The Captain's Daughter (Русский бунт) by Aleksandr PROSHKIN [fiction, 128 mn]
1999 - Passion Boulevard (Страстной бульвар) by Vladimir KHOTINENKO [fiction, 108 mn]
1998 - The Day of the Full Moon (День полнолуния) by Karen SHAKHNAZAROV [fiction, 93 mn]
1998 - The Barber of Siberia (Сибирский цирюльник) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 179 mn]
1998 - Sochinenie ko Dnyu Pobedy (Сочинение ко Дню Победы) by Sergey URSULIAK [fiction, 111 mn]
1998 - Khochu v tyurmu (Хочу в тюрьму)
1995 - Musulmanin (Мусульманин) by Vladimir KHOTINENKO [fiction, 110 mn]
1995 - Arrival of a Train (Прибытие поезда) by Aleksey BALABANOV , Vladimir KHOTINENKO , Aleksandr KHVAN , Dmitriy MESKHIEV [fiction, 98 mn]
1995 - Odinokiy igrok (Одинокий игрок) by Vladimir BASOV jr. , Olga BASOVA [fiction, 90 mn]
1993 - Makarov (Макаров) by Vladimir KHOTINENKO [fiction, 95 mn]
1993 - Over the Dark Water (Над темной водой) by Dmitriy MESKHIEV [fiction, 96 mn]
1992 - Encore, Once More Encore (Анкор, еще анкор !) by Pyotr TODOROVSKY [fiction, 101 mn]
1992 - White King, Red Queen (Белый король, Красная королева) by Sergey BODROV [fiction, 90 mn]
1992 - Menyaly (Менялы) by Georgi SHENGELIA [fiction, 93 mn]
1992 - Mirror Reflection (Отражение в зеркале) by Svetlana PROSKURINA [fiction, 80 mn]
1990 - The Swarm (Рой) by Vladimir KHOTINENKO [fiction, 148 mn]
1990 - Sons of Bitches (Сукины дети) by Leonid FILATOV [fiction, 97 mn]
1989 - Spalnyy vagon (СВ. Спальный вагон) by Vladimir KHOTINENKO , Violetta SEDOVA [fiction, 93 mn]
1989 - Crash - Cop's Daughter (Авария — дочь мента) by Mikhail TUMANICHVILI [fiction, 99 mn]
1988 - Advocate Sedov (Защитник Седов) by Yevgeni TSYMBAL [fiction, 46 mn]
1986 - My Favorite Clown (Мой любимый клоун) by Yuri KUSHNEREV [fiction, 86 mn]

Awards :
Spacewalkers :
Best Actor in a Supporting Role, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2017
Ward N°6 :
Best actor, Festival ''Cinema and literature'', Gatchina (Russia), 2010
Best actor, Moscow International Film Festival (MIFF), Moscow (Russia), 2009
Best actor, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2009
The Barber of Siberia :
Best Actor in a Supporting Role, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 1999
Khochu v tyurmu :
Best actor, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 1998

Biography
No English biography available !
 
Acteur de théâtre et de cinéma soviétique et russe. Artiste du Peuple de la Fédération de Russie (1999). lauréat du prix national de la Fédération de Russie. (1999)
Né le 16 novembre 1947 à Sverdlovsk dans la famille de l'acteur Adolphe Iline et de la pédiatre Zinaida Ilina.
En 1969 a terminé la faculté de l'acteur de l'école de théâtre de Sverdlovsk (classe de F. Grigorian).
A travaillé au théâtre "Skoromokh" ("Le Bouffon") de Moscou sous la direction de G. Youdenitch, et au théâtre du jeune spectateur de Kazan.
De 1974 à 1989 a travaillé au académique Vladimir Maiakovski de Moscou sous la direction de A. Gontcharov.
Depuis 1989 l'acteur travaille par contrats.

Советский и российский актёр театра и кино. Народный артист Российской Федерации (1999). Лауреат Государственной премии Российской Федерации (1999).
Владимир Ильин родился 16 ноября 1947 года в Свердловске, в семье актёра Адольфа Алексеевича Ильина и врача-педиатра Зинаиды Борисовны Ильиной.
В 1969 году окончил актёрский факультет Свердловского театрального училища (курс Ф. Г. Григоряна).
Работал в Московском театре «Скоморох» под руководством Г. И. Юденича, в Казанском театре юного зрителя.
С 1974 по 1989 годы служил в Московском академическом театре имени Владимира Маяковского под руководством А. А. Гончарова.
С 1989 года актёр работает по договорам.
https://ru.wikipedia.org

Your remarks