Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actor
 
Born 1967, USSR
 
 

Roman KACHANOV jr.

Роман Романович КАЧАНОВ мл.
Roman KATCHANOV jr.

Filmography (extracts)
 
Director
2007 - Nevalyashka / Tumbler Toy (Неваляшка) [fiction, 92 mn]
2006 - Vzyat Tarantino (Взять Тарантино) [fiction, TV serial]
2004 - Arie (Арье) [fiction, 91 mn]
2001 - Down House (Даун Хаус) [fiction, 95 mn]
2000 - DMB (ДМБ) [fiction, 85 mn]
1999 - Maksimilian (Максимилиан)
1995 - Urod (Урод)
1991 - Ne sprashivay menya ni o chem (Не спрашивай меня ни о чем)
 
Writer
2004 - Arie (Арье) by Roman KACHANOV jr. [fiction, 91 mn]
2001 - Down House (Даун Хаус) by Roman KACHANOV jr. [fiction, 95 mn]
2000 - DMB (ДМБ) by Roman KACHANOV jr. [fiction, 85 mn]
1991 - Ne sprashivay menya ni o chem (Не спрашивай меня ни о чем)
 
Actor
2000 - DMB (ДМБ) by Roman KACHANOV jr. [fiction, 85 mn]

Awards :
DMB :
Best Screenplay, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 2000

Biography
No English biography available !
 
Roman Katchanov est né en 1967. Il est diplômé de la faculté de scénariste du VGIK (Institut national de la cinématographie).
Il a écrit le scénario de Baliverne, ou un récit sans sujet (Чушь , или рассказ ни о чем) et également les scénarios d'un grand nombre de films d'animation.


Commentaries and bibliography
- Roman Kachanov : Ar'e (2004) , Andrei ROGATCHEVSKI, 2006, kinokultura.com
- Roman Kachanov: Down House (Daun Khaus) (2001) , Anthony ANEMONE, 2004, kinokultura.com
 
 
Your remarks