Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director
 
Born 1916 
 
Died 1974

Vladimir DEGTYAREV

Владимир Дмитриевич ДЕГТЯРЕВ
Vladimir DEGTIAREV

Filmography (extracts)
 
Director
1969 - The Little Sun Seed (Солнечное зернышко) [animation, 10 mn]
1962 - Who Said Miau? (Кто сказал мяу?) [animation, 9 mn]

Other films
Director :
«BRAVE PUK» (1953)
«THE TWO GREEDY BEAR-CUBS» (1954)
«PERSISTENT DOUGH» (1955)
«UGLY DUCKLING» (1956)
«A WONDERFUL WELL» (1956)
«THE TALE ABOUT THE SNOW-MAIDEN» (1957)
«BELOVED BEAUTY» (1958)
«WE FOLLOW THE SUN» (1958)
«THE SOLDIER HAS RETURNED HOME» (1959)
«HE OVERSALTED» (1959)
«THE END OF THE BLACK BOG» (1960)
«WHO IS THE STRONGEST?» (1961)
«THE FIRE-FLY №4. OUR PENCIL» (1963)
«THE TALE ABOUT AN OLD CEDAR» (1963)
«WHO WILL GO TO THE EXHIBITION?» (1964)
«DOBRYNIA NIKITICH THE EPIC HERO» (1965)
«TIMOSHKA'S CHRISTMAS TREE» (1966)
«HOW TO BE A GROWN-UP» (1967)
«A LITTLE LOCOMOTIVE FROM ROMASHKOVO» (1967)
«THE KID WHO COUNTED TILL 10» (1968)
«THE SNOW-MAIDEN» (1969)
«A SWEET TALE» (1970)
«HOW THE LITTLE DONKEY LOOKED FOR THE HAPPINESS» (1971)
«A NEW YEAR TALE» (1972)
«A MAGIC LITTLE LANTERN» (1973)
«ON THE VISIT TO GNOMS» (1975)

Awards :
Who Said Miau? :
Best film for children, Annecy Film Festival, 1963

Biography
No English biography available !
 
Дата и место рождения: 18 января 1916 г., Москва
Дата смерти : 6 октября 1974 г.
Заслуженный деятель искусств РСФСР (1969). В 1937 окончил Ленинградское худ. училище. Участник и инвалид Великой Отечественной войны. После окончания ВГИКа (1948) начал работать на «Союзмультфильме» художником-постановщиком в картинах режиссёров В.Громова, М.Пащенко, Б.Дёжкина и Г.Филиппова. С 1953 – режиссёр рисованных и (преимущественно) объёмных фильмов. Сотрудничал с художниками В.П.Данилевичем, А.П.Курицыным и другими. Начиная с 1956 неоднократно становился членом худсовета «Союзмультфильма» и худсовета ХПО кукольных фильмов. Был членом коллегии кукольного объединения студии (1960), членом комиссии по разработке технологического процесса производства кукольного фильма (1961).
© "Энциклопедия отечественной мультипликации", Москва, "Алгоритм-книга", 2006.

Your remarks