Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Production designer
 
Born 1878 
 
Died 1960

Vladimir YEGOROV

Владимир Евгеньевич ЕГОРОВ
Vladimir EGOROV

Filmography (extracts)
 
Director
1926 - Posledniy vystrel (Последний выстрел) [fiction, 57 mn]
1916 - Ego glaza (Его глаза)
 
Production designer
1956 - On the Stage (На подмостках сцены) by Konstantin YUDIN [fiction, 89 mn]
1952 - Jambul (Джамбул) by Yefim DZIGAN [85 mn]
1946 - Admiral Nakhimov (Адмирал Нахимов) by Vsevolod PUDOVKIN [fiction, 93 mn]
1945 - Guilty without Guilt (Без вины виноватые) by Vladimir PETROV [fiction, 98 mn]
1944 - Silva (Сильва) by Aleksandr IVANOVSKY [fiction, 80 mn]
1943 - Kutuzov (Кутузов) by Vladimir PETROV [fiction, 102 mn]
1943 - Air Cabby (Воздушный извозчик) by Herbert RAPPAPORT [fiction, 75 mn]
1943 - Lermontov (Лермонтов) by Albert HENDELSTEIN [fiction, 83 mn]
1942 - Antosha Rybkin (Антоша Рыбкин) by Konstantin YUDIN [fiction, 48 mn]
1941 - The Artamonovs' Case (Дело Артамоновых) by Grigori ROSHAL [fiction, 94 mn]
1940 - Suvorov (Суворов) by Mikhail DOLLER , Vsevolod PUDOVKIN [fiction, 108 mn]
1939 - Vassilisa the Beautiful (Василиса Прекрасная) by Aleksandr ROU [fiction, 72 mn]
1939 - The Virgin Land (Поднятая Целина) by Yuli RAIZMAN [fiction, 118 mn]
1939 - Stepan Razin (Степан Разин) by Ivan PRAVOV , Olga PREOBRAZHENSKAIA [fiction, 121 mn]
1936 - We Come from Kronstadt (Мы из Кронштадта) by Yefim DZIGAN [fiction, 91 mn]
1936 - Thirteen (Тринадцать) by Mikhail ROMM [fiction, 87 mn]
1935 - Dubrovsky (Дубровский) by Aleksandr IVANOVSKY [fiction, 70 mn]
1935 - The Football and the Heart / Not Even a Namesake (Мяч и сердце) by Konstantin YUDIN , Boris YURTSEV [fiction, 66 mn]
1933 - Rvanye Bashmaki (Рваные башмаки) by Margarita BARSKAIA [fiction, 88 mn]
1932 - Myortvyy dom / Tyurma narodov (Мертвый дом / Тюрьма народов) by Vasili FYODOROV [fiction, 91 mn]
1929 - Chiny i Lyudi (Чины и люди) by Yakov PROTAZANOV [fiction, 65 mn]
1928 - Salamandra (Саламандра) by Grigori ROSHAL [fiction, 66 mn]
1926 - Mis Mend (Мисс Менд) by Boris BARNET , Fyodor OZEP [fiction, 186 mn]
1926 - Posledniy vystrel (Последний выстрел) by Vladimir YEGOROV [fiction, 57 mn]
1926 - The Wings of a Serf (Крылья холопа) by Yuri TARICH [fiction, 79 mn]
1926 - Medvezhya svadba (Медвежья свадьба)
1925 - The Tailor from Torzhok (Закройщик из Торжка) by Yakov PROTAZANOV [fiction, 63 mn]
1925 - Ego prizyv (Его призыв) by Yakov PROTAZANOV [fiction]
1925 - Stepan Khalturin (Степан Халтурин) by Aleksandr IVANOVSKY [fiction, 70 mn]
1924 - Adventures of Oktyabrina (Похождения Октябрины) by Grigori KOZINTSEV , Leonid TRAUBERG [fiction, 35 mn]
1924 - Hearts and Dollars (Сердца и доллары) by Nikolay PETROV [fiction, 64 mn]
1923 - Khozyan chernykh skal (Хозяин черных скал) by Pyotr CHARDYNIN [1850 m]
1922 - A Spectre Haunts Europe (Призрак бродит по Европе) by Vladimir GARDIN [fiction, 94 mn]
1918 - Baryshnya i khuligan (Барышня и хулиган) by Vladimir MAIAKOVSKY , Yevgeni SLAVINSKY [fiction, 30 mn]
1916 - Ego glaza (Его глаза)
1916 - Babushkin podarok (Бабушкин подарок)
1916 - Lyubvi syurprisy tshchetnye (Любви сюрпризы тщетные)
1915 - Tsar Ivan Vasilyevich groznyy (Царь Иван Васильевич Грозный) by Aleksandr IVANOV-GAY [fiction, 70 mn]
1915 - Portret Doryana Greya (Портрет Дориана Грея) by Vsevolod MEYERHOLD [fiction, 2124 m]
1915 - The Cricket on the Hearth (Сверчок на печи) by Boris SUSHKEVICH , Aleksandr URALSKY [fiction, 710 m]
1915 - Odesskie katakomby (Одесские катакомбы)
1915 - Khvala bezumniyu (Хвала безумию)
Your remarks