Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Actress,
Producer
 
Born 1936, USSR (Russia)
 
 

Svetlana DRUZHININA

Светлана Сергеевна ДРУЖИНИНА
Svetlana DROUJININA

Filmography (extracts)
 
Director
2011 - Okhota na printsessu (Охота на принцессу) [fiction, full length film]
2008 - Vivat, Anna! (Виват, Анна!) [fiction, 150 mn]
2003 - The Death of the Young Emperor (Смерть юного императора) [fiction, 111 mn]
2003 - Vtoraya nevesta imperatora (Вторая невеста императора) [fiction]
2001 - Goliath's Fall (Падение Голиафа) [fiction]
2001 - Ya - imperator (Я - император) [fiction]
2000 - Zaveshchanie imperatora (Завещание императора) [fiction]
1987 - Naval Cadets, Charge! (Гардемарины, вперед!) [TV fiction, 290 mn]
1979 - Svatovstvo gusara (Сватовство гусара) [fiction, 71 mn]
1973 - Ispolnenie zhelaniy (Исполнение желаний) [fiction, 100 mn]
 
Writer
2011 - Okhota na printsessu (Охота на принцессу) by Svetlana DRUZHININA [fiction, full length film]
2008 - Vivat, Anna! (Виват, Анна!) by Svetlana DRUZHININA [fiction, 150 mn]
2003 - The Death of the Young Emperor (Смерть юного императора) by Svetlana DRUZHININA [fiction, 111 mn]
2003 - Vtoraya nevesta imperatora (Вторая невеста императора) by Svetlana DRUZHININA [fiction]
2001 - Goliath's Fall (Падение Голиафа) by Svetlana DRUZHININA [fiction]
1987 - Naval Cadets, Charge! (Гардемарины, вперед!) by Svetlana DRUZHININA [TV fiction, 290 mn]
1979 - Svatovstvo gusara (Сватовство гусара) by Svetlana DRUZHININA [fiction, 71 mn]
 
Actress
1962 - Four Winds Of Heaven / Seven Winds (На семи ветрах) by Stanislav ROSTOTSKY [fiction, 106 mn]
1961 - Girls (Девчата) by Yuri CHULIUKIN [fiction, 98 mn]
1957 - It Happened In Penkovo (Дело было в Пенькове) by Stanislav ROSTOTSKY [fiction, 100 mn]
 
Producer
2011 - Okhota na printsessu (Охота на принцессу) by Svetlana DRUZHININA [fiction, full length film]
2008 - Vivat, Anna! (Виват, Анна!) by Svetlana DRUZHININA [fiction, 150 mn]
2003 - The Death of the Young Emperor (Смерть юного императора) by Svetlana DRUZHININA [fiction, 111 mn]
2003 - Vtoraya nevesta imperatora (Вторая невеста императора) by Svetlana DRUZHININA [fiction]

Awards :
People's Artist of Russia, 2001

Biography
No English biography available !
 
Родилась 16 декабря 1935 года в Москве.
В 1955 году окончила хореографическое училище ГАБТа, в 1960 году — актёрский факультет (мастерская Ольги Пыжовой и Бориса Бибикова), в 1968 году — режиссёрский факультет Всесоюзного государственного института кинематографии (мастерская Игоря Таланкина).

Your remarks