Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1989, USSR (Russia)
 
 

Ksenia OKHAPKINA

Ксения Олеговна ОХАПКИНА
Ksenia OKHAPKINA

Filmography (extracts)
 
Director
2016 - Come back free (Приходи свободным) [documentary, 52 mn]
2012 - Nochnaya pyesa (Ночная пьеса) [documentary, 21 mn]
2011 - Lyudiks (Людики) [documentary, 18 mn]
2010 - Snowstorm (Завея) [documentary, 15 mn]
 
Writer
2016 - Come back free (Приходи свободным) by Ksenia OKHAPKINA [documentary, 52 mn]
2012 - Nochnaya pyesa (Ночная пьеса) by Ksenia OKHAPKINA [documentary, 21 mn]

Awards :
Snowstorm :
Special Jury prize, International Short and Animation Film Festival OPEN CINEMA, St Petersburg (Russia), 2010

Biography
No English biography available !
 
Née à Léningrad (Saint Pétersbourg) en 1989.
Réalisatrice de films documentaires. Elle a terminé la faculté de films documentaires de l'Université de théâtre et de cinéma de Saint-Pétersbourg en Russie. Durant ses études elle a prit part à différents projets comme scénariste, réalisatrice, directrice de la photographie. Depuis 2014 Ksénia a des contacts avec le studio estonien Vesilind en tant qu’auteure. Les films de Ksénia ont été projetés dans différents festivals et à la télévision russe.

Родилась в Ленинграде в 1989 году. В 2012 году окончила СПбГУКиТ, мастерскую режиссуры неигрового кино А.И.Гутмана. За время обучения участвовала в научно-исследовательском проекте "Путешествие в страну Людиков" в качестве автора сценария и режиссёра фильма "Людики". Фильмы снятые за время обучения в СПбГУКиТ стали участниками и призёрами ряда международных кинофестивалей и были показаны на ТВ. В 2013 году вышел документальный фильм «В начале был... куб» на базе киностудии «Леннаучфильм». В 2016 году выходит фильм "Приходи свободным", созданный на базе эстонской киностудии Vesilind.
http://rgdoc.ru/

Your remarks