Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Actress
 
Born 1888 
 
Died 1969

Aleksandra GONCHAROVA

Александра Васильевна ГОНЧАРОВА
Aleksandra GONTCHAROVA

Filmography (extracts)
 
Actress
1914 - Volga and Siberia (Волга и Сибирь) by Vasili GONCHAROV [fiction, short film]
1912 - Bratya razboyniki (Братья-разбойники) by Vasili GONCHAROV [fiction, 21 mn]
1912 - Krestianskaya dolya (Крестьянская доля) by Vasili GONCHAROV [fiction, 875 m]
1910 - Vadim (Вадим) by Pyotr CHARDYNIN [fiction, 400 m]
1910 - Pikovaya dama (Пиковая дама) by Pyotr CHARDYNIN [fiction, 380 m]
1910 - Rusalka (Русалка) by Vasili GONCHAROV [fiction, 280 m]
1908 - Ruskaya svadba XVI stoletia (Русская свадьба XVI столетия) by Vasili GONCHAROV [fiction, 245 m]

Biography
No English biography available !
 
Née le 1er avril 1888.
L'une des premières actrices du début du cinéma russe.
A partir de 1907 fait partie de la troupe de théâtre de la Maison du peuple Vvedenski. En 1908 est invitée avec toute la troupe par le producteur Khanjonkov à jouer dans les films : "Le chant du marchand Kalachnikov" et "Noce russe au XVI siècle". De 1908 à 1914 elle a tourné dans une vingtaine de films parmi lesquels "Vanka le régisseur"(1909), "La Sirène"(1910), "La Dame de Pique"(1910), "La Défense de Sébastopol"(1911).
Décédée en 1969.

Родилась 1 апреля 1888 года. Русская актриса, одна из первых актрис раннего российского кино. С 1907 года играла в театральной труппе Введенского народного дома. В 1908 году была вместе с труппой приглашена Ханжонковым участвовать в съёмках фильмов «Песнь про купца Калашникова» и «Русская свадьба XVI столетия». Всего в период с 1908 по 1914 год снялась в двух десятках фильмов, в числе которых «Ванька-ключник» (1909), «Русалка» (1910), «Пиковая дама» (1910), «Оборона Севастополя» (1911).

Your remarks