Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1904, Russia
 
Died 1987

Vasili ZHURAVLYOV

Василий Николаевич ЖУРАВЛЕВ
Vassili JOURAVLIOV

Filmography (extracts)
 
Director
1980 - A Horseman on a Golden Steed (Всадник на золотом коне) [fiction, 89 mn]
1973 - The Man In Civilian Clothes (Человек в штатском) [fiction, 102 mn]
1970 - The Nature of Seamen (Морской характер) [101 mn]
1967 - Only girls in the sky (В небе только девушки) [fiction, 20 mn]
1965 - Black Business (Черный бизнес) [fiction, 102 mn]
1958 - The Avalanche (Лавина с гор) [101 mn]
1953 - Nerazluchnye druzya (Неразлучные друзья) [fiction]
1947 - Malchik s okrayny (Мальчик с окраины)
1945 - Pyatnadtsatiletniy kapitan (Пятнадцатилетний капитан)
1942 - Lesnye bratya (Лесные братья)
1940 - Disappearance of 'The Eagle' (Гибель Орла) [fiction, 80 mn]
1938 - The Struggle Goes On (Борьба продолжается) [fiction, 89 mn]
1935 - The Cosmic Flight (Космический рейс) [fiction, 70 mn]
1931 - Bombist («The Dictator») (Бомбист) [fiction, 77 mn]
1930 - The Person Unknown («The Unknown») (Неизвестное лицо) [fiction, 59 mn]
1930 - Revanche ('And We', 'The Print') (Реванш) [fiction, 64 mn]
 
Writer
1973 - The Man In Civilian Clothes (Человек в штатском) by Vasili ZHURAVLYOV [fiction, 102 mn]
1970 - The Nature of Seamen (Морской характер) by Vasili ZHURAVLYOV [101 mn]
1967 - Only girls in the sky (В небе только девушки) by Vasili ZHURAVLYOV [fiction, 20 mn]
1965 - Black Business (Черный бизнес) by Vasili ZHURAVLYOV [fiction, 102 mn]
1945 - Pyatnadtsatiletniy kapitan (Пятнадцатилетний капитан)

Biography
No English biography available !
 
Vassili Jouravlev est né le 2 août 1904 à Riazan. En 1927 il a obtenu le diplôme de la faculté de mise en scène de l'École nationale de cinématographie GTK (ancêtre du VGIK). Vassili Jouravlev a d'abord travaillé comme assistant de Sergueï Youtkevitch pour le film Dentelle (Кружева) puis comme réalisateur dans différents studios. Il devient Artiste émérite de la République de Russie en 1976.

Your remarks