Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer,
Production Designer,
Animator
 
Born 1962 
 
 

Yelena CHERNOVA

Елена Семеновна ЧЕРНОВА
Elena TCHERNOVA

Filmography (extracts)
 
Director
2011 - Yagodnyy pirog (Ягодный пирог) [animation, 6 mn]
2011 - Gora samotsvetov 6 (Гора самоцветов 6) [animation, 65 mn]
2010 - Gora samotsvetov 5 (Гора самоцветов 5) [animation, TV serial, 65 mn]
2009 - Soldatskaya pesnya (Солдатская песня) [animation, 14 mn]
2007 - Zayats-sluga (Заяц-слуга) [animation, 13 mn]
2006 - Ne skazhu (Не скажу) [animation, 13.7 mn]
2004 - Umnaya dochka (Умная дочка) [animation, 3 mn]
2003 - 2+1=... (2+1=...) [animation, 5 mn]
2002 - Pro devochku, kotoraya nashla svoego mishku (Про девочку, которая нашла своего мишку) [animation, 6 mn]
 
Writer
2011 - Yagodnyy pirog (Ягодный пирог) by Yelena CHERNOVA [animation, 6 mn]
2011 - Gora samotsvetov 6 (Гора самоцветов 6) by Yelena CHERNOVA [animation, 65 mn]
2010 - Prodelki Lisa (Проделки Лиса) by Sergey GORDEYEV [animation, 11.3 mn]
2010 - Gora samotsvetov 5 (Гора самоцветов 5) by Yelena CHERNOVA [animation, TV serial, 65 mn]
2009 - Soldatskaya pesnya (Солдатская песня) by Yelena CHERNOVA [animation, 14 mn]
2004 - Umnaya dochka (Умная дочка) by Yelena CHERNOVA [animation, 3 mn]
2003 - 2+1=... (2+1=...) by Yelena CHERNOVA [animation, 5 mn]
2002 - Pro devochku, kotoraya nashla svoego mishku (Про девочку, которая нашла своего мишку) by Yelena CHERNOVA [animation, 6 mn]
 
Production Designer
2006 - Ne skazhu (Не скажу) by Yelena CHERNOVA [animation, 13.7 mn]
2004 - Umnaya dochka (Умная дочка) by Yelena CHERNOVA [animation, 3 mn]
2003 - 2+1=... (2+1=...) by Yelena CHERNOVA [animation, 5 mn]
2002 - Pro devochku, kotoraya nashla svoego mishku (Про девочку, которая нашла своего мишку) by Yelena CHERNOVA [animation, 6 mn]
 
Animator
2007 - Zayats-sluga (Заяц-слуга) by Yelena CHERNOVA [animation, 13 mn]

Awards :
Yagodnyy pirog :
Best film for children, Open Russian Festival of Animated Film, Suzdal (Russia), 2012
Audience Award, Festival Russian kino 'Moscow Premier Screenings', Moscow (Russia), 2012
Soldatskaya pesnya :
First prize, Open Russian Festival of Animated Film, Suzdal (Russia), 2009
First prize, Animation, Window to Europe Film Festival, Vyborg, Vyborg (Russia), 2009
Pro devochku, kotoraya nashla svoego mishku :
• Special Jury Mention at the Students Film Festival Saint Anna, Moscow
• Best Student Film award at the Moscow International Juvenile and Animation Film Festival Gold Fish
• Special Jury Mention at Premio Signor Rossi Cartoon club-2003 in Rimini, Italy
• Grand Prix at the Student IFF in Korea.

Biography
No English biography available !
 
Родилась 23 декабря 1962 г.
Училась: в художественной школе г. Свердловска, в Московском Технологическом институте Лёгкой промышленности, на курсах аниматоров студии “Пилот”. Работала: аниматором, дизайнером, арт-директором рекламного агентства. Фильм "ПРО ДЕВОЧКУ..." режиссёрский дебют, дипломная работа Высших режиссёрских курсов, мастерская Ф. Хитрука и Э. Назарова 2002 г.

Your remarks