Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Actor
 
Born 1958, USSR (Ukraine)
 
 

Sergey MAKOVETSKY

Сергей Васильевич МАКОВЕЦКИЙ
Sergueï MAKOVETSKI

Filmography (extracts)
 
Actor
2019 - Podkidych (Подкидыш) by Sergey VASILYEV (5) [fiction, full length film]
2019 - Pechen (Печень) by Ivan SNEZHKIN [fiction, 90 mn]
2018 - Zelionyie koty (Зеленые коты) by Andres PUUSTUSMAA [fiction, 106 mn]
2018 - Na Parizh! (На Париж!) by Sergey SARKISOV [fiction]
2018 - Godunov (Годунов) by Timur ALPATOV , Aleksey ANDRIANOV [fiction, TV serial, 72 mn]
2018 - Tri bogatyria i Naslednitsa prestola (Три богатыря и Наследница престола) by Konstantin BRONZIT [animation, 85 mn]
2017 - Tri bogatyria i printsessa Egipta (Три богатыря и принцесса Египта) by Konstantin FEOKTISTOV [animation, 75 mn]
2016 - Dien do (День до) by Egor BARANOV , Pavel BARDIN , Alexander KARPILOVSKY , Boris KHLEBNIKOV , Alexander KOTT , Vladimir KOTT , Karen OGANESYAN [fiction, 91 mn]
2016 - Tri bogatyria i Morskoy tsar (Три богатыря и Морской царь) by Konstantin FEOKTISTOV [animation, 75 mn]
2015 - Tikhyi Don (Тихий Дон) by Sergey URSULIAK [fiction, TV serial, full length film]
2014 - Ch/B (Ч/Б) by Yevgeni SHELIAKIN [fiction, 92 mn]
2014 - Besy (Бесы) by Vladimir KHOTINENKO [fiction, TV serial, 240 mn]
2014 - Tri bogatyria : khod koniom (Три богатыря: Ход конём) by Konstantin FEOKTISTOV [animation, 74 mn]
2014 - Verpackungen (Верпаскунген) by Grigori DOBRYGIN [15 mn]
2012 - Vechnoe vozvrashchenie (Вечное возвращение) by Kira MURATOVA [fiction, 108 mn]
2012 - Zhizn i sydba (Жизнь и судьба) by Sergey URSULIAK [fiction, TV serial, 465 mn]
2011 - Utomlennye solntsem 3 : Tsitadel (Утомленные солнцем 3 : Цитадель) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 158 mn]
2011 - Pyotr Pervyy. Zaveshchanie (Петр Первый. Завещание) by Vladimir BORTKO [fiction, TV serial, 216 mn]
2010 - Uyomlennye solntsem 2 : Predstoyanie (Утомленные солнцем 2 : Предстояние) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 180 mn]
2009 - 2-Assa-2 (2-Асса-2) by Sergey SOLOVYOV [fiction, 120 mn]
2009 - Chudo (Чудо) by Alexander PROSHKIN [fiction, 110 mn]
2009 - Pop (Поп) by Vladimir KHOTINENKO [fiction, 120 mn]
2007 - Zhivi i pomni (Живи и помни) by Alexander PROSHKIN [fiction, 100 mn]
2007 - 12 (12) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 153 mn]
2007 - Nevalyashka (Неваляшка) by Roman KACHANOV jr. [fiction, 92 mn]
2007 - Iskusheniye (Искушение) by Sergey ASHKENAZI [fiction, 78 mn]
2007 - Ruskaya igra (Русская игра) by Pavel CHUKHRAY [fiction, 98 mn]
2007 - Dushka (Душка) by Jos STELLING [fiction]
2007 - Ilya Muromets i Solovey Razboynik (Илья Муромец и Соловей Разбойник) by Vladimir TOROPCHIN [animation, 80 mn]
2006 - Mne ne bolno (Мне не больно) by Aleksey BALABANOV [fiction, 104 mn]
2006 - Nevernost (Неверность) by Yevgeni ZVEZDAKOV [fiction, 95 mn]
2006 - Karnavalnaya noch-2, ili 50 let spustya (Карнавальная ночь-2, или 50 лет спустя) by Eldar RIAZANOV [fiction, 160 mn]
2006 - Dobrynya Nikitin i Zmey Gorynych (Добрыня Никитич и Змей Горыныч) by Ilya MAKSIMOV [animation, 65 mn]
2005 - zhmurki (Жмурки) by Aleksey BALABANOV [fiction, 105 mn]
2004 - 72 metra (72 метра) by Vladimir KHOTINENKO [fiction, 90 mn]
2004 - Aiosha Popovich i Tugarin zmey (Алеша Попович и Тугарин Змей) by Konstantin BRONZIT [animation, 75 mn]
2003 - Klyuch ot spalni (Ключ от спальни) by Eldar RIAZANOV [fiction, 122 mn]
2002 - Neudacha Poirot (Неудача Пуаро)
2001 - Mekhanicheskaya syuita (Механическая сюита) by Dmitriy MESKHIEV [fiction, 100 mn]
2000 - Ruskiy Bunt (Русский бунт) by Alexander PROSHKIN [fiction, 128 mn]
2000 - Brat_2 (Брат 2) by Aleksey BALABANOV [fiction, 125 mn]
1998 - Pro urodov i Liudey (Про уродов и людей) by Aleksey BALABANOV [fiction, 93 mn]
1998 - Retro vtroyom (Ретро втроём) by Pyotr TODOROVSKY [fiction, 96 mn]
1998 - Sochinenie ko Dnyu Pobedy (Сочинение ко Дню Победы) by Sergey URSULIAK [fiction, 111 mn]
1997 - Tri istorii (Три истории) by Kira MURATOVA [fiction, 116 mn]
1997 - On ne zavyasyval shnurki (Он не завязывал шнурки) by Alexander CHERNYKH [fiction]
1996 - Operatsiya 'S Novym godom' (Операция 'С Новым годом') by Alexander ROGOZHKIN [fiction, 93 mn]
1995 - Pyesa dlya pasazhira (Пьеса для пассажира) by Vadim ABDRASHITOV [fiction, 103 mn]
1995 - Letnie lyudi (Летние люди) by Sergey URSULIAK [fiction, 89 mn]
1995 - Trofim (Трофимъ) by Aleksey BALABANOV [fiction, 25 mn]
1995 - Chernaya vual (Черная вуаль) by Alexander PROSHKIN [fiction, 102 mn]
1995 - Pribytie poezda (Прибытие поезда) by Aleksey BALABANOV , Vladimir KHOTINENKO , Alexander KHVAN , Dmitriy MESKHIEV [fiction, 98 mn]
1993 - Makarov (Макаров) by Vladimir KHOTINENKO [fiction, 95 mn]
1993 - Malenkie cheloveki Bolshevistskogo pereulka, ili Khochu piva (Маленькие человечки Большевистского переулка, или Хочу пива) by Andrei MALYUKOV [fiction, 98 mn]
1993 - Trotskiy (Троцкий)
1992 - Prorva (Прорва) by Ivan DYKHOVICHNY [fiction, 108 mn]
1992 - Patrioticheskaya komediya (Патриотическая комедия)
1992 - Rebyonok k noyabryu (Ребенок к ноябрю)
1992 - Nash amerikanskiy Borya (Наш американский Боря)
1990 - Sukini dyeti (Сукины дети) by Leonid FILATOV [fiction, 97 mn]
1990 - Chernov (Чернов)
1989 - Mat (Мать) by Gleb PANFILOV [fiction, 200 mn]
1989 - Posvyashchonnyy (Посвященный) by Oleg TEPTSOV [fiction, 127 mn]
1987 - Topinambury (Топинамбуры) by Valentin KOZACHKOV [TV film]
1987 - Zhizn Klima Samgina (Жизнь Клима Самгина) by Viktor TITOV [TV serial, 1008 mn]
1985 - Zaveshchanie (Завещание) by Igor GOSTEV [fiction, 92 mn]
1984 - Polosa prepyastvij (Полоса препятствий) by Mikhail TUMANICHVILI [fiction, 89 mn]
1984 - Malva (Мальва) by Alexander ZELDOVICH [fiction, short film]
1983 - Ekipazh mashiny boyevoy (Экипаж машины боевой)

Awards :
Artiste du peuple de la Fédération de Russie (Народный артист России) (1998)
Prix de la société Kinotavr de meilleur acteur de l’année (Лауреат Премии кинокомпании "Кинотавр"), 1993
12 :
Best actor, Golden Eagle awards, Moscow (Russia), 2008
Iskusheniye :
Best actor, Honfleur Russian Film Festival, Honfleur (France), 2007
Klyuch ot spalni :
Best Actor in a Supporting Role, "NIKA" Prizes, Moscow (Russia), 2003
Pro urodov i Liudey :
Best actor, Annual award of the Guild of Historians of Cinema and Film Critics, Moscow (Russia), 1999

Biography
No English biography available !
 
Sergueï Makovetski est né à Kiev (Ukraine) le 13 juin 1958. Après l'école secondaire, Il n’a pas réussi son examen à l’Institut Théâtral de Kiev (Киевский театральный институт имени Карпенко-Карого) et il a travaillé pendant un an dans un service technique du Théâtre de Lessia Ukrainka de Kiev (Tеатр им. Леси Украинки). L’annèe suivante il a été admis à l’Ecole Théâtrale de B.V.Chtchoukine à Moscou (Московскоe театральноe училищe имени Б.В.Щукина).
A partir de 1980 il joue au Théâtre de Vakhtangov à Moscou (Tеатр имени Вахтангова). Son début au cinéma a lieu en 1981 dans un rôle de deuxième plan, son premier grand rôle fut dans le film de Vitali Vassilevski L’Equipage d’une machine de guerre en 1983. En 1990 Sergueï Makovetski fait connaissance du metteur en scène Roman Viktiuk (Роман Виктюк), qui lui propose plusieurs rôles au théâtre.
Au cinéma il est l'un des acteurs préférés du réalisateur Vladimir Khotinenko. Leur collaboration commence avec le film La Comédie patriotique. Il travaille aussi avec Vadim Abdrachitov, Piotr Todorovski et Alexeï Balabanov.

Родился 13 июня 1958 года в Киеве.
В 1975 году, сразу после окончания школы, неудачно пытался поступить в Киевский театральный институт имени Карпенко-Карого, но на следующий год стал студентом Московского театрального училища имени Б.В.Щукина (класс Аллы Казанской и Владимира Поглазова), который закончил в 1980 году..
С 1980 года — актёр Театра имени Евгения Вахтангова..
Параллельно работает в других театрах: театре Романа Виктюка, МТЮЗе, антрепризах..
Заслуженный артист Российской Федерации (19.09.1992)..
Народный артист России (1998).


Photos and videos

Dans Le Jeu russe de Pavel Tchoukhraï
 
Your remarks