Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Actress
 
Born 1925, USSR (Russia)
 
Died 2008

Nonna MORDYUKOVA

Нонна Викторовна МОРДЮКОВА
Nonna MORDIOUKOVA

Filmography (extracts)
 
Actress
2005 - Ya pomnyu (Я помню) by [fiction, 95 mn]
2000 - Net smerti dlya menya (Нет смерти для меня) by Renata LITVINOVA [documentary, 52 mn]
1999 - Mama (Мама) by Denis EVSTIGNEYEV [fiction, 99 mn]
1995 - Shirli-myrli (Ширли-мырли) by Vladimir MENSHOV [fiction, 143 mn]
1992 - Luna-park (Луна-парк) by Pavel LUNGIN [fiction, 111 mn]
1988 - Zapretnaya zona (Запретная зона) by Nikolay GUBENKO [fiction, 94 mn]
1987 - Ssuda na brak (Ссуда на брак) by Konstantin VOYNOV [fiction, 69 mn]
1982 - Vokzal dlia dvoikh (Вокзал для двоих) by Eldar RIAZANOV [fiction, 140 mn]
1981 - Rodnya (Родня) by Nikita MIKHALKOV [fiction, 98 mn]
1979 - Veroy i pravdoy (Верой и правдой) by Andrei SMIRNOV [fiction, 141 mn]
1977 - Inkognito iz Peterburga (Инкогнито из Петербурга) by Leonid GAIDAI [fiction, 73 mn]
1977 - Tryasina / Netipichnaya istoriya (Трясина / нетипичная история) by Grigori CHUKHRAY [fiction, 132 mn]
1975 - Oni srazhalis za Rodinu (Они сражались за Родину) by Sergey BONDARCHUK [fiction, 160 mn]
1975 - Semya Ivanovykh (Семья Ивановых) by Aleksey SALTYKOV [fiction, 98 mn]
1973 - Vozvrata net (Возврата нет) by Aleksey SALTYKOV [fiction, 99 mn]
1970 - Ballada o Beringe i ego druziakh (Баллада о Беринге и его друзьях) by Yuri SHVYRYOV [fiction, 97 mn]
1969 - Gori gori, moya zvezda (Гори гори, моя звезда) by Alexander MITTA [fiction, 94 mn]
1968 - Briliantovaya ruka (Бриллиантовая рука) by Leonid GAIDAI [fiction, 100 mn]
1967 - Komissar (Комиссар) by Alexander ASKOLDOV [fiction, 110 mn]
1966 - Dyadyoushkin son (Дядюшкин сон) by Konstantin VOYNOV [fiction, 86 mn]
1965 - Voyna i mir (Война и мир) by Sergey BONDARCHUK [fiction, 431 mn]
1965 - Tridtsat tri (Тридцать три) by Georgi DANELIYA [fiction, 77 mn]
1964 - Zhenitba Balzaminova (Женитьба Бальзаминова) by Konstantin VOYNOV [fiction, 90 mn]
1964 - Predsedatel (Председатель) by Aleksey SALTYKOV [fiction, 166 mn]
1962 - Pavlukha (Павлуха) by Semyon TUMANOV [fiction, 70 mn]
1960 - Prostaya istoriya (Простая история)
1959 - Ochi dom (Отчий дом) by Lev KULIDZHANOV [fiction, 100 mn]
1959 - Vsyo nachinaetcya s dorogi (Все начинается с дороги) by Nikolay DOSTAL (2) [88 mn]
1959 - Vanka (Ванька) by Eduard BOCHAROV [short film]
1958 - Dobrovoltsy (Добровольцы) by Yuri YEGOROV [fiction, 97 mn]
1957 - Ekaterina Voronina (Екатерина Воронина) by Isidor ANNENSKY [fiction, 97 mn]
1955 - Chuzhaya rodnya (Чужая родня) by Mikhail SHVEITSER [fiction, 89 mn]
1952 - Vozvrashchenie Vasiliya Bortnikova (Возвращение Василия Бортникова) by Vsevolod PUDOVKIN [fiction, 82 mn]
1948 - Molodaya gvardiya (Молодая гвардия) by Sergey GERASIMOV [fiction, 170 mn]

Awards :
People's Artist of Soviet Union, 1974
Prize of Honour, "NIKA" Prizes, Russia, 2004

Biography
No English biography available !
 
Nonna [son vrai prénom était Noiabrina] est née le 25 novembre 1925 dans la région de N Donets, en Ukraine.
Elle sort diplômée, en 1950, du VGIK, Institut national du cinéma, où elle a étudié sous la direction de Boris Bibikov et Olga Pyjova.
De 1950 à 1991, elle est actrice au Théâtre-studio des acteurs de cinéma.

Ноябрина Викторовна Мордюков родилась 25 ноября 1925 года в селе Константиновка, Артёмовский округ, Донецкая область, УССР, СССР.
Окончила Всесоюзный государственный институт кинематографии (1950, мастерская Бориса Владимировича Бибикова и Ольги Ивановны Пыжовой). .
В 1950-1991 годах — актриса Театра-студии киноактёра. .
Заслуженная артистка РСФСР (1965). .
Народная артистка РСФСР (1969). .
Народная артистка СССР (13.03.1974). .

Your remarks