Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Compositor
 
Born 1935, USSR (Ukraine)
 
 

Shandor KALLOSH

Шандор Эрнестович КАЛЛОШ
Chandor KALLOCH

Filmography (extracts)
 
Compositor
2018 - Gofmaniada (Гофманиада) by Stanislav SOKOLOV (2) [animation, 72 mn]
2016 - Velkom tu Piramida (Велком ту пирамида) by Ivan TVERDOVSKY [documentary, 40 mn]
2014 - Dmitriev (Дмитриев) by Ivan TVERDOVSKY [documentary, 39 mn]
2008 - Proisshestvie v gorode M (Происшествие в городе М) by Ivan TVERDOVSKY [fiction, 82 mn]
1997 - Printsessa na bobakh (Принцесса на бобах) by Vilen NOVAK [fiction, 105 mn]
1996 - Polifem, Akid i Galateya (Полифем, Акид и Галатея) by Anatoli PETROV (2) [animation, 16 mn]
1990 - Pegiy pios, begushchiy krayem morya (Пегий пес, бегущий краем моря) by Karen GEVORKIAN [fiction, 132 mn]
1986 - Gerakl u Admeta (Геракл у Адмета) by Anatoli PETROV (2) [animation, 20 mn]
1982 - Olimpioniki (Олимпионики) by Fyodor KHITRUK [animation, 19.36 mn]
1980 - O sport, ty - mir (О спорт, ты – мир!) by Fyodor KHITRUK , Yuri OZEROV , Boris RYCHKOV [documentary, 150 mn]
1980 - Moreplavanie Solnyshkina (Мореплавание Солнышкина) by Anatoli PETROV (2) [animation, 17 mn]
1978 - Vesyolaya karusel N°10. Svetlyachok (Веселая карусель N°10. Светлячок) by Anatoli PETROV (2) [animation, 4.16 mn]
1976 - Ikar i vudretsy (Икар и мудрецы) by Fyodor KHITRUK [animation, 8.6 mn]
1976 - Ptichka Tari (Птичка Тари) by Gennadi SOKOLSKY [animation, 9 mn]
1975 - Krasnoe yabloko (Красное яблоко) by Tolomush OKEYEV [fiction, 83 mn]
1974 - Daryu tebe zvezdu (Дарю тебе звезду) by Fyodor KHITRUK [animation, 8 mn]
1973 - Ostrov (Остров) by Fyodor KHITRUK [animation, 10 mn]
1973 - Vesyolaya karusel N°5. Chudo (Веселая карусель N°5. Чудо) by Anatoli PETROV (2) [animation, short film]
1973 - Chudo (Чудо) by Anatoli PETROV (2) [animation TV, 2 mn]
1972 - Vesyolaya karusel N°4. Vesyoly starichok (Веселая карусель N°4. Веселый старичок) by Anatoli PETROV (2) [animation, 3 mn]
1971 - Vesyolaya karusel N°3. Goluboy meteorit (Веселая карусель N°3. Голубой метеорит) by Anatoli PETROV (2) [animation, 3.1 mn]

Biography
No English biography available !
 
Советский и российский композитор, венгр по происхождению.
Родился 23 октября 1935, Черновцы.
Окончил Черновицкое музыкальное училище (1957), Львовскую консерваторию (1961) у Адама Солтыса и аспирантуру Московской консерватории (1964) у Юрия Шапорина.

Your remarks