Kinoglaz

 

Diary of events

- Stop Press

On current release

Festivals

 

Films

DVDs

- Watch on line

Names

Articles

Production

History

Seminars


Bibliography


Ongoing events

 

Awards

Box office

 

Statistics

 

Partnerships

 

Site map

Links

Contacts


Search with Google    


A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Titles and names in bold print contain more complete information
Director,
Writer
 
Born 1928, USSR
 
 

Viktor SOKOLOV

Виктор Федорович СОКОЛОВ
Viktor SOKOLOV

Filmography (extracts)
 
Director
1988 - Predlagayu ruku i serdtse (Предлагаю руку и сердце) [fiction, 87 mn]
1985 - Vstrtimsya v metro (Встретимся в метро)
1982 - Roditeley ne vybirayut (Родителей не выбирают) [fiction, 101 mn]
1980 - Ya aktrisa (Я актриса)
1975 - Dozhit do rassveta (Дожить до рассвета) [fiction, 77 mn]
1973 - Zdes nash dom (Здесь наш дом) [fiction, 135 mn]
1972 - Moya zhizn (Моя жизнь) [TV film, 200 mn]
1969 - Goluboy lyod (Голубой лед) [fiction, 71 mn]
1967 - Den solntsa i dojdya (День солнца и дождя) [fiction, 71 mn]
1965 - Druzya i gody (Друзья и годы) [fiction, 130 mn]
1962 - Kogda razvodyat mosty (Когда разводят мосты) [fiction, 92 mn]
1960 - Do budushchey vesny (До будущей весны) [fiction, 57 mn]
 
Writer
1975 - Dozhit do rassveta (Дожить до рассвета) by Viktor SOKOLOV [fiction, 77 mn]
1972 - Moya zhizn (Моя жизнь) by Viktor SOKOLOV [TV film, 200 mn]

Awards :
Artiste émérite de la République de Russie (1987)

Biography
No English biography available !
 
Viktor SOKOLOV est né le 21 décembre 1928 à Moscou. En 1951, il termine la faculté d’acteurs du GITIS (Institut national de l’art théâtral). Il travaille d’abord au théâtre Maïakovski. En 1960, il obtient le diplôme de réalisateur du VGIK (Institut national de la cinématographie) où il a étudié sous la direction Guerassimov et Makarova.

Your remarks